Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кр. Каракачанов: Няма да има разцепление на ПФ

| обновено на 21.11.14 в 12:31
Лидерите на коалиция Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО Валери Симеонов и Красимир Каракачанов
Снимка: БГНЕС

Няма различия в позицията между коалиционните партньори в Патриотичния фронт спрямо назначаването на заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаилов и не може да се говори за разцепление. Това увериха в кулоарите на парламента Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Патриотите обаче изчакват позицията на премиера Бойко Борисов.

Валери Симоенов заяви, че въпросът с мнозинството няма да е драматичен занапред в 43-тото Народно събрание.
Даже без Патричносния фронт в момента по много въпроси има мнозинство, смята той.

Аз мисля, че даже и без Патриотичния фронт в момента по много въпроси има мнозинство, така че няма драма. Много често ДПС подкрепя ГЕРБ, много често БДЦ ги подкрепя, много често има мнозинство по основни въпроси. Между другото, нормално е да има едно непостоянно мнозинство и да се търси подкрепа или съдействие - това го има в много парламенти. Само в България сме свикнали едно мнозинство желязно да налага своята воля. Това не мисля, че е нормално.

Имаме решение от петък на политическия съвет. Пак ще се обсъди въпросът, след като получим или не получим отговор от министър-председателя.

Никого не изнудваме. Мисля, че досега доказахме, че сме последователни. Не сме рекетьори. Не знам откъде ви хрумна това за изнудването. Може би визирате някоя друга политическа сила.

Валери Симеонов подчерта, че отношенията между НФСБ и ВМРО вътре в Патриотичния фронт са чудесни.

Не си ли личи между другото като даваме общи изявления, че са чудесни отншенията ни. Затова са различни хората, затова са и партиите различни, някои са по-категорични, някои - по-малко.

Няма да има разцепление на Патриотичния фронт, тази категорична позиция изрази и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той добави, че и двете формации настояват за едно и също нещо - оттеглянето на Орхан Исмаилов от поста заместник-министър на отбраната:

Реакцията на НФСБ е по-емоционална, нашата е по-политична, да кажем, но е една и съща. Един човек, който е кандидатура на партията, която има тесни отншения с Ердоган, който е неоосманист и провежда политика на вмешателство във вътрешните работи на България, кадър на тази партия да стане заместник-министър на отбраната, е неприемливо и за двете формации. 





Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени