Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Сименов: Минаха 24 часа и може да има промяна в позицията на премиера за Орхан Исамилов

Снимка: БГНЕС

След като стана ясно, че премиерът Борисов няма да се раздели с Орхан Исмаилов като заместник-министър на отбраната, Валери Симеонов, председател на Националния фронт за спасение на България, заяви в предаването "Преди всички", че днес патриотите ще имат среща с военния министър и след това ще чакат отговор от министър-председателя. 

Мина известно време, минаха 24 часа и може да има промяна в неговата позиция. Ще положим усилия да убедим военния министър за голямата грешка, която се прави с назначаването на Орхан Исмаилов. Позиция ще вземем, когато имаме отговор, и ще я вземем точно по реда на нашето коалиционно споразумение и на уставите на двете партии

Никой не иска да бъде освободен Орхан Исмаилов заради това, че се казва така. Вие изопачавате и манипулирате. Ние не бяхме против Вежди Рашидов, няма да бъдем срещу никое турско име, издигнато от партия ГЕРБ. Ние сме против назначаването на човек, който е изминал кадровата крива на ДПС. Говоря за методиката за бързо пласиране на кадри в държавната администрация, която е разработена и прилагана от ДПС, каза Симеонов и разказа професионалната история на Исмаилов, като посочи и правителствата, при които тази кариера се е развивала.

Този човек е поставен съвсем съзнателно на възлови постове, където е имал достъп до класифицирана и секретна информация. Да сте чували за обслужване на чужди и протурски интереси? Достатъчно доказателство е кариерата на този човек. Толкова ли не е ясно, че големият проблем на МО е следният: 33 хиляди досиета на чуждестранни разузнавачи, работещи за това министерство, изваждането им и прехвърлянето към Комисията по досиетата, където вече достъп може да има всеки. 

Назначението на Орхан Исмаилов не стана със съгласието и уведомяването на Меглена Кунева, нито на Радан Кънев, нито на някой друг от лидерите на Реформаторския блок. Това не ви ли се струва много странно? Става въпрос за директна кандидатура, представена от Корман Исмаилов

Не искаме да бутаме крехко съставеното правителство, каза още Симеонов. 

Интервюто на Силвия Великова с Валери Симеонов можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна