Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никол Кидман и Рийз Уидърспуун заедно в тв сериал

Никол Кидман
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Две от най-успешните холивудски актриси Никол Кидман и Рийз Уидърспуун ще се завърнат на малкия екран с участие в предстоящия телевизионен сериал Big Little Liars, съобщава Контактмюзик, цитирана от БГНЕС.

Двете кинозвезди се съгласили да участват заедно в сериала, основан на книгата на Лиан Мориарти със същото заглавие. Негов сценарист ще бъде Дейвид Кели, съобщава "Холивуд рипортър". Проектът не е свързан с конкретна телевизионна мрежа, но е предложен на водещи кабелни телевизии.

Правата върху бестселър номер едно на "Ню Йорк таймс", публикуван през юли, бяха закупени от Кидман и нейната компания "Блосъм филмс" и от Уидърспуун и нейната "Пасифик стандард" през август, припомня сайтът Deadline. Първоначално актрисите смятали да превърнат историята в игрален филм.

Книгата разказва историята на три майки на деца от детската градина, чийто привидно безупречен живот бързо излиза извън контрол, след като те се озовават в центъра на мистериозно убийство. Уидърспуун и Кидман и техните компании ще бъдат изпълнителни продуценти на сериала наред със сценариста Кели и авторката на книгата Мориарти.

Уидърспуун спечели Оскар за ролята си във филма от 2005 г. "Да преминеш границата", а Кидман беше удостоена същото отличие през 2003 г. за филма "Часовете". Кели пък е носител на десет награди "Еми".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени