Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Димитров: ПФ няма да застраши мнозинството заради областните управители

Снимка: Дневник

Смени като тези на областните управители са неизбежни, заяви политологът Димитър Димитров. Той обаче не смята, че недоволният отново Патриотичен фронт ще постави мнозинството под въпрос. "Движение България на гражданите" (ДБГ) пък вероятно ще получи компенсация в друга област: 

Това е нещо като довършителен етап на конструиране на изпълнителната власт. Така че е неизбежно да се направят смени. Запазени са няколко места, най-вече Пловдив, Варна, но всъщност са запазени областни управители, които са назначавани от служебния кабинет. Колкото до търкания, някак си са неизбежни, тъй като при сложната структура на коалицията и при толкова много участници е нормално не всички очаквания да се реализират. Колкото до патриотите, не мисля, че ще стигнат до крайни действия, т.е. до опити да се постави под въпрос мнозинството в някои от гласуванията. Още повече че в Народното събрание, виждате, че се образуват много различни, много шарени мнозинства по различни теми. От това не можем да произведем новина, нито пък да се опитаме да внушим някаква дългосрочна идея в далечен план, че ще се стигне до разпад на мнозинството, въпреки че напрежение ще има.

От тук нататък ще има много други поводи, в което ДБГ би могло да бъде компенсирано и се предполага, че това ще се случи. Така работят сложните коалиции.

Интервюто на Таня Милушева с Димитър Димитров можете да чуете от звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна