Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За 241 милиона лева са одобрените проекти в Ловешка област за 2007-2013-а година

Снимка: БГНЕС
Одобрените проекти в Ловешка област за периода 2007-2013-а година са за 241 милиона лева. Най-мащабните и с най-голямо финансиране са тези по оперативните програми за "Околна среда" и за "Регионално развитие". Част от тях са представени и в документална изложба.

За този период в Ловешка област са одобрени 204 проекта, от които 116 са напълно приключили, а 68 са в процес на изпълнение.

Безвъзмездното европейско финансиране е близо 219 милиона лева. До този момент са разплатени 57 процента от предвидените средства, съобщи експертът от Областния информационен център Росица Кривирадева.

Най-много проекти има по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и то от гледна точка на това, че тя е най-широкоспектърната програма, т.е. там най-много видове бенефициенти могат да кандидатстват - както общини, неправителствени организации, така и фирми и училища.

С откритата изложба "Стъпки по пътя към периода 2014 - 2020-а година", Областният информационен център в Ловеч показа добри практики от реализирани вече проекти.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени