Заедно за Павел и Иван от село Средогрив

Нека напълним чувала на Дядо Коледа- всеки според сърцето и кесията си

На 23 декември 2014 година екип на Радио ВИДИН ще заведе Дядо Коледа до дома на Павел и Иван

Снимка: Радио ВИДИН

Коледа е празник на добротата, щедростта и съпричастието.

Според старите европейски легенди, първообразът на Белобрадия Старец е християнски епископ, който в нощта преди Рождество обикалял бедните къщи на своята енория и оставял на прага пари, храна, играчки за децата. Така- благодарение на неговата последователност и голямото му сърце- се родила идеята за Коледния Дух- всеки за себе си да преоткрива с всяка следваща Коледа Добротата, Щедростта и Надеждата.

Нека го направим и ние- да помогнем на Дядо Коледа да напълни чувала с подаръци, които ще занесе на Павел и Иван на 23 декември 2014 година. Двете момчета живеят в село Средогрив, община Чупрене. Те останаха сираци на 1 октомври 2014 година, когато двамата им родители загинаха в промишлена авария. Тогава във взрива в барутната фабрика на село Горни Лом, община Чупрене, загинаха 15 човека. Девет деца осиротяха. А Павел и Иван изгубиха и майка си, и баща си, и останаха без семейство. Нека тази Коледа те бъдат част от нашите семейства и нашия празник.

Всяка година Радио ВИДИН обявява своята Коледна идея за един ден- на 24 декември. Така през последните години добри хора бяха част от празника на видински многодетни семейства. За Бъдни вечер в Радиото пристигаха топли бъднишки хлябове, традиционни ястия, плодове, играчки.

Братята Павел и Иван- на 21 и 5 годиниТази година ви предлагаме, уважаеми земляци, да се опитаме да направим повече от една празнична трапеза. Затова решихме да си дадем повече време. Нека не чакаме последния ден. Когато влезете в магазините, за да избирате подаръци за своите близки- спомнете си тези две момчета- Павел и Иван. И решете- всеки според сърцето и кесията си- какво можете да купите и за тях.

Играчки, трайни хранителни продукти, дрешки. Те имат нужда от всичко. А всеки от нас има нужда да бъде добър.

Вашите подаръци за Павел и Иван очакваме в Радио ВИДИН (адрес Видин, ул. "Градинска" №1, етаж 4), от днес до 22 декември 2014 година. Защото на 23 декември Дядо Коледа ще достави дареното от вас в дома на двете момчета в село Средогрив.

Можете да се свържете с нас и на телефон 094/69 17 20. Какво сме успели да направим ще видите на сайта на Радио ВИДИН в същия ден.

Няма по-мил и по-щедър жест от този, който усмихва едно дете. И няма по-голямо щастие от това, човек да види радостта в очите на някого, когото е зарадвал. Нека си подарим такава радост и тази Коледа!

Повече можете да научите за Павел и Иван от предаването на Радио ВИДИН "Калейдоскоп", излъчено на 14 октомври 2014 година, като влезете тук.

Още от категорията

Нина Василева има нужда от средства за борба с рака на маточната шийка и усложнения в бъбречната функция

35-годишната Нина Василева от Силистра има нужда от помощ и подкрепа. Младата майка се грижи за дете аутист.  Преди 3 месеца тя се е сблъскала с тежката диагноза рак на маточната шийка, а при химиотерапията последвали усложнения в бъбречната функция. За лечението ѝ са необходими средства.  Подробна информация и медицинска документация можете да..

публикувано на 02.08.17 в 19:27

Кампания за животоспасяваща трансплантация на бели дробове на 44-годишния Даниел Петков

Българското национално радио подкрепя дарителска кампания за животоспасяваща операция на Даниел Петков . Мъжът очаква трансплантация на бели дробове. Освен  сумата са операцията обаче са необходими 6 хиляди евро за рехабилитация. Даниел Петков е на 44 години от София. Страда от рядко заболяване и дихателна недостатъчност. Единственият изход е..

публикувано на 14.06.17 в 14:17

Божидар Кръстев от Камено се нуждае от средства за операция в Турция

32 хиляди 650 долара са необходими за спасяване на живота на 7-годишния Божидар Кръстев от бургаския град Камено. Детето страда от тумор на гръбначния стълб и вече е оперирано веднъж у нас. Нуждае се от спешна втора операция, която ще се извърши в турска клиника на 10-и май. До дни Фондът за лечение на деца в чужбина ще излезе със..

публикувано на 04.05.17 в 12:10

Зов за помощ

Зов за помощ за Весела Божкова! Нежната половинка на популярния дует Весела и Любен Божкови, които са сред най-ярките изпълнители на фолклор от Пиринския край, се нуждае от помощ за лечение. За да продължават да ни радват от сцената с красивите си изпълнения, Радио Благоевград се обръща с молба да протегнем ръка и помогнем на ВеселD Любенова..

обновено на 19.04.17 в 11:21

Да дарим живот на Атанаска

18-годишната Атанаска Тарашева от Смолян се бори с тежкото заболяване Сарком на Юинг. Болестта засяга костите, развива се много бързо и само при деца. Семейството на младото момиче отправя апел за помощ, тъй като не може да осигури необходимата сума за лечението. А танаска има злокачествено образувание на единия крак. Медицински..

публикувано на 11.04.17 в 10:28

Божидар Спасов се нуждае от помощ за лечение в чужбина

Божидар Спасов страда от рядко заболяване и се нуждае от нашата помощ. Момчето е на 11 години, а майка му Полина Божилова се грижи сама за него. БНР разказа за детето в края на миналата година, когато той беше подпомотнат от инициативата "Българската Коледа". Божидар се ражда с детска церебрална парализа, но..

публикувано на 21.03.17 в 12:27

Плевенските лекари набират на средства за лечение на колегата си д-р Цветан Маринов

Плевенските лекари подеха инициатива за набиране на средства, за да помогнат в тежък момент на колегата си д-р Цветан Маринов – един от най- добрите специалисти в областта по "Уши, нос и гърло", който е диагностициран с карцином на панкреаса. На медика е необходима поредица от химиотерапии, които, по първоначални изчисления, възлизат на 20 000..

публикувано на 15.03.17 в 11:28