Заедно за Павел и Иван от село Средогрив

Нека напълним чувала на Дядо Коледа- всеки според сърцето и кесията си

На 23 декември 2014 година екип на Радио ВИДИН ще заведе Дядо Коледа до дома на Павел и Иван

Снимка: Радио ВИДИН

Коледа е празник на добротата, щедростта и съпричастието.

Според старите европейски легенди, първообразът на Белобрадия Старец е християнски епископ, който в нощта преди Рождество обикалял бедните къщи на своята енория и оставял на прага пари, храна, играчки за децата. Така- благодарение на неговата последователност и голямото му сърце- се родила идеята за Коледния Дух- всеки за себе си да преоткрива с всяка следваща Коледа Добротата, Щедростта и Надеждата.

Нека го направим и ние- да помогнем на Дядо Коледа да напълни чувала с подаръци, които ще занесе на Павел и Иван на 23 декември 2014 година. Двете момчета живеят в село Средогрив, община Чупрене. Те останаха сираци на 1 октомври 2014 година, когато двамата им родители загинаха в промишлена авария. Тогава във взрива в барутната фабрика на село Горни Лом, община Чупрене, загинаха 15 човека. Девет деца осиротяха. А Павел и Иван изгубиха и майка си, и баща си, и останаха без семейство. Нека тази Коледа те бъдат част от нашите семейства и нашия празник.

Всяка година Радио ВИДИН обявява своята Коледна идея за един ден- на 24 декември. Така през последните години добри хора бяха част от празника на видински многодетни семейства. За Бъдни вечер в Радиото пристигаха топли бъднишки хлябове, традиционни ястия, плодове, играчки.

Братята Павел и Иван- на 21 и 5 годиниТази година ви предлагаме, уважаеми земляци, да се опитаме да направим повече от една празнична трапеза. Затова решихме да си дадем повече време. Нека не чакаме последния ден. Когато влезете в магазините, за да избирате подаръци за своите близки- спомнете си тези две момчета- Павел и Иван. И решете- всеки според сърцето и кесията си- какво можете да купите и за тях.

Играчки, трайни хранителни продукти, дрешки. Те имат нужда от всичко. А всеки от нас има нужда да бъде добър.

Вашите подаръци за Павел и Иван очакваме в Радио ВИДИН (адрес Видин, ул. "Градинска" №1, етаж 4), от днес до 22 декември 2014 година. Защото на 23 декември Дядо Коледа ще достави дареното от вас в дома на двете момчета в село Средогрив.

Можете да се свържете с нас и на телефон 094/69 17 20. Какво сме успели да направим ще видите на сайта на Радио ВИДИН в същия ден.

Няма по-мил и по-щедър жест от този, който усмихва едно дете. И няма по-голямо щастие от това, човек да види радостта в очите на някого, когото е зарадвал. Нека си подарим такава радост и тази Коледа!

Повече можете да научите за Павел и Иван от предаването на Радио ВИДИН "Калейдоскоп", излъчено на 14 октомври 2014 година, като влезете тук.

print Отпечатай
Още от категорията

Божидар Кръстев от Камено се нуждае от средства за операция в Турция

32 хиляди 650 долара са необходими за спасяване на живота на 7-годишния Божидар Кръстев от бургаския град Камено. Детето страда от тумор на гръбначния стълб и вече е оперирано веднъж у нас. Нуждае се от спешна втора операция, която ще се извърши в турска клиника на 10-и май. До дни Фондът за лечение на деца в чужбина ще излезе със..

публикувано на 04.05.17 в 12:10

Зов за помощ

    Да помогнем на Бобчо, да дарим надежда!  Божидар Георгиев Спасов – Бобчо  е на 11 години и страда от рядкото заболяване полимикрогирия, ДЦП –квадрипареза и епилепсия. Детето е родено нормално, доносено, според лекарите всичко при него е било нормално.  В края на петия месец майката е забелязал, че Боби държи ръчичките си..

обновено на 19.04.17 в 11:21

Да дарим живот на Атанаска

18-годишната Атанаска Тарашева от Смолян се бори с тежкото заболяване Сарком на Юинг. Болестта засяга костите, развива се много бързо и само при деца. Семейството на младото момиче отправя апел за помощ, тъй като не може да осигури необходимата сума за лечението. А танаска има злокачествено образувание на единия крак. Медицински..

публикувано на 11.04.17 в 10:28

Божидар Спасов се нуждае от помощ за лечение в чужбина

Божидар Спасов страда от рядко заболяване и се нуждае от нашата помощ. Момчето е на 11 години, а майка му Полина Божилова се грижи сама за него. БНР разказа за детето в края на миналата година, когато той беше подпомотнат от инициативата "Българската Коледа". Божидар се ражда с детска церебрална парализа, но..

публикувано на 21.03.17 в 12:27

Плевенските лекари набират на средства за лечение на колегата си д-р Цветан Маринов

Плевенските лекари подеха инициатива за набиране на средства, за да помогнат в тежък момент на колегата си д-р Цветан Маринов – един от най- добрите специалисти в областта по "Уши, нос и гърло", който е диагностициран с карцином на панкреаса. На медика е необходима поредица от химиотерапии, които, по първоначални изчисления, възлизат на 20 000..

публикувано на 15.03.17 в 11:28

Младата Атанаска се нуждае от средства за лечение, което може да спаси единия ѝ крак

Обявяване: 18-годишната Атанаска Тарашева от Девин се нуждае спешно от финансова помощ. Младото момиче е внезапно покосено от болестта Сарком на Юинг, заболяване на костите, което се развива много бързо и само при деца. Атанаска има злокачествено образувание на единия крак. Медицинските специалисти у нас препоръчват ампутация на крака, а в клиника в..

публикувано на 14.02.17 в 13:40

Благотворителен концерт в подкрепа на 4-годишния Емо

Благотворителен концерт в подкрепа на Емо организират възпитаници на Професионална гимназия по електротехника и автоматика. Той ще се състои на 28 ноември 2016 г. от 19:00 ч. в Синдикален дом на културата на транспортните работници в България на бул. "Мария Луиза" № 106. С молба за помощ се обръщат близки на детето: "Емо е само на 4..

публикувано на 16.11.16 в 13:28