Заедно за Павел и Иван от село Средогрив

Нека напълним чувала на Дядо Коледа- всеки според сърцето и кесията си

На 23 декември 2014 година екип на Радио ВИДИН ще заведе Дядо Коледа до дома на Павел и Иван

Снимка: Радио ВИДИН

Коледа е празник на добротата, щедростта и съпричастието.

Според старите европейски легенди, първообразът на Белобрадия Старец е християнски епископ, който в нощта преди Рождество обикалял бедните къщи на своята енория и оставял на прага пари, храна, играчки за децата. Така- благодарение на неговата последователност и голямото му сърце- се родила идеята за Коледния Дух- всеки за себе си да преоткрива с всяка следваща Коледа Добротата, Щедростта и Надеждата.

Нека го направим и ние- да помогнем на Дядо Коледа да напълни чувала с подаръци, които ще занесе на Павел и Иван на 23 декември 2014 година. Двете момчета живеят в село Средогрив, община Чупрене. Те останаха сираци на 1 октомври 2014 година, когато двамата им родители загинаха в промишлена авария. Тогава във взрива в барутната фабрика на село Горни Лом, община Чупрене, загинаха 15 човека. Девет деца осиротяха. А Павел и Иван изгубиха и майка си, и баща си, и останаха без семейство. Нека тази Коледа те бъдат част от нашите семейства и нашия празник.

Всяка година Радио ВИДИН обявява своята Коледна идея за един ден- на 24 декември. Така през последните години добри хора бяха част от празника на видински многодетни семейства. За Бъдни вечер в Радиото пристигаха топли бъднишки хлябове, традиционни ястия, плодове, играчки.

Братята Павел и Иван- на 21 и 5 годиниТази година ви предлагаме, уважаеми земляци, да се опитаме да направим повече от една празнична трапеза. Затова решихме да си дадем повече време. Нека не чакаме последния ден. Когато влезете в магазините, за да избирате подаръци за своите близки- спомнете си тези две момчета- Павел и Иван. И решете- всеки според сърцето и кесията си- какво можете да купите и за тях.

Играчки, трайни хранителни продукти, дрешки. Те имат нужда от всичко. А всеки от нас има нужда да бъде добър.

Вашите подаръци за Павел и Иван очакваме в Радио ВИДИН (адрес Видин, ул. "Градинска" №1, етаж 4), от днес до 22 декември 2014 година. Защото на 23 декември Дядо Коледа ще достави дареното от вас в дома на двете момчета в село Средогрив.

Можете да се свържете с нас и на телефон 094/69 17 20. Какво сме успели да направим ще видите на сайта на Радио ВИДИН в същия ден.

Няма по-мил и по-щедър жест от този, който усмихва едно дете. И няма по-голямо щастие от това, човек да види радостта в очите на някого, когото е зарадвал. Нека си подарим такава радост и тази Коледа!

Повече можете да научите за Павел и Иван от предаването на Радио ВИДИН "Калейдоскоп", излъчено на 14 октомври 2014 година, като влезете тук.

Още от категорията

Зов за помощ

Журналистът от БНР Станислав Буковалов се нуждае спешно от помощ за лечение Колегата ни Станислав Буковалов, журналист от БНР, се нуждае спешно от финансова помощ за лечение. Той претърпя две хирургически интервенции за отстраняване на аденом на хипофизата.  След последвал мозъчен абсцес обаче се налага да му бъде..

обновено на 20.11.17 в 17:05

Журналистът от БНР Станислав Буковалов се нуждае спешно от помощ за лечение

Колегата ни Станислав Буковалов, журналист от БНР, се нуждае спешно от финансова помощ за лечение. Той претърпя две хирургически интервенции за отстраняване на аденом на хипофизата.  След последвал мозъчен абсцес обаче се налага да му бъде извършена нова интервенция – за поставянето на скъпоструващ имплант на мястото на отстранената кост на..

публикувано на 17.11.17 в 10:52

Стоян от Алеково се нуждае от помощ за операция на очите

Стоян от Алеково, област Силистра, който е вече сляп с перде на двете очи, се нуждае от помощ. Нужна е сума от 1200 лева за корекция поне на едното око. Ако има желаещи да дарят средства, могат да ги преведат в кметството на селото  - тел. 0886 511 123 и 0887 944 331.

публикувано на 01.11.17 в 11:30

Да подкрепим журналистката Анна Брандийска

Финансовият журналист Анна Брандийска, която страда от множествена склероза, може да получи лечение в чужбина. Сега Анна се нуждае от нашата и вашата подкрепа. От години тя страда от множествена склероза, като пораженията от заболяването стават все по-тежки. Засега не е открито лечение, но лекарите дават надежда, че ако се приложи експериментална..

публикувано на 26.10.17 в 12:41

Да подкрепим Руми

Румяна Шакалова има нужда от помощ. Тя страда от прогресивно онкологично заболяване. След като повече от четири месеца я лекуват от ангина, тя за първи път чува диагнозата "рак" в крaя на юни. Вероятността химио- или лъчетерапия да й помогне е по-малка от 30%. Румяна е била на консултация в германска клиника. След множество изследвания и..

публикувано на 20.10.17 в 15:34

Петър Иванов от Велико Търново се нуждае от помощ

Силата на човешкия дух е безгранична, когато имаш приятелска подкрепа. Когато съдбата ти е нанесла удар, най-лошото нещо е да останеш сам и да се предадеш. В предаването "Хоризонт за вас" разказваме за 41-годишния Петър Иванов от Велико Търново, който след автомобилна катастрофа преди 11 години е прикован на легло и за неговата фея - домашната помощница..

публикувано на 06.10.17 в 17:42

Нина Василева има нужда от средства за борба с рака на маточната шийка и усложнения в бъбречната функция

35-годишната Нина Василева от Силистра има нужда от помощ и подкрепа. Младата майка се грижи за дете аутист.  Преди 3 месеца тя се е сблъскала с тежката диагноза рак на маточната шийка, а при химиотерапията последвали усложнения в бъбречната функция. За лечението ѝ са необходими средства.  Подробна информация и медицинска документация можете да..

публикувано на 02.08.17 в 19:27