Д-р Константин Тренчев: Или трябва всенароден бунт, или военен преврат

БГНЕС

Президентът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев поясни, че няма смисъл от протест "в тая държава" и затова членовете на синдиката, който оглавява, са се отказали от протеста, който утре ще бъде в София. В протеста ще участват само членовете на КНСБ. Те не са съгласни с увеличаване на възрастта и стажа за пенсиониране. В предаването "12+3" д-р Константин Тренчев припомни, че има документ, подписан от социалните партньори и първото правителство на ГЕРБ за реформите в пенсионирането.

Ние питахме представители от всички наши федерации и региони и те казаха, че много пъти са излизали на протест, но особен резултат не се е получил. Според тях трябва да се търсят други форми и начини, за да се въздейства на управляващите. Сегашните управляващи са на един месец. Другите форми трябва да са доста по-твърди, защото не е въпросът да дойде човек, да повика един-два часа и после те да правят каквото си искат. Трябва да се търсят някакви ефективни форми. Според нас по-ефективно беше по места да се протестира. Определени сектори са много зле, там, така или иначе, ще има протести - и в енергетиката, и в "Напоителни системи", ако не се наремят решения... И пет хиляди, и десет хиляди да излязат, без да запалят поне едно двайсет автомобила, нищо няма да направим в тая държава! Вдигнал съм вече ръце от тая психика! Докато в тая държава хората не разберат, че само с някакви по-корави действия могат да принудят политиците да направят нещо в тяхна полза, няма смисъл просто да се хабиш! Като гледам политиците, вече считам, че господин Морфов е прав. Или трябва някакъв всенароден бунт, или трябва военен преврат! Военен преврат не може да стане, защото няма подполковници. Това не е никаква армия, това са едни торбари-тъпанари по 120 кила, които вече за нищо не стават и на брой вече не са достатъчно, така че от тази гледна точка, нещата са обречени. Ако не дадат заплати в енергетиката, народът ще наскача, ще спре и токът, може и някаква промяна ще има. Нещата са страховити, всеки се спасява самостоятелно... Има прекрасен документ, подписан от Бойко Борисов и Тотю Младенов, от една страна, и от другата страна е моят подпис, на Пламен и на всички работодатели, още 2010 година, че ще правим пенсионна реформа. Лицето идиот Дянков се присети и рече "Няма да е така!"

Цялото интервю на Снежана Иванова с д-р Константин Тренчев можете да чуете в звуковия файл.Още от категорията

Чистият въздух като начин на употреба

Общината в София и днес е безмилостна към мръсния въздух. Експертите там изработиха мерки, които ще се гласуват на следващата сесия. Една от тях е гражданството да бъде информирано в реално време за съдържанието на фини прахови частици. Там нормата е 50 мг. на куб. м. на ден. В някои райони се стига до 1600. Та, досега гражданството беше информирано..

публикувано на 13.12.17 в 12:30
Бургас, протест на велосипедисти

Протест в Бургас на приятели на загиналия при катастрофа Евелин Дуков

Апелативният съд в Бургас решава дали да остави в ареста шофьора Владимир Колев , който преди седмица, след употреба на алкохол, уби на улица в Приморско колоездача Евелин Дуков . Над 50 близки и приятели на загиналия 33-годишен мъж протестираха пред съдебната палата в Бургас с искане за доживотна присъда за виновния шофьор. Настояваме виновният..

обновено на 13.12.17 в 12:25

Студенти се събраха на мълчалив протест в памет на момичето, прегазено на пешеходна пътека

Студенти и жители на Благоевград блокираха за час сградата на общината с настояване  за незабавни мерки по  контрола на движението, паркирането и обезопасяването  на улица "Славянска", където на пешеходна пътека беше прегазена 19-годишната  Фатиме Колашова .  Гневът на студентите беше провокиран от обясненията на институциите, че е направено..

обновено на 13.12.17 в 12:20

Заради нередовно призоваване на Цветан Василев делото за източване на КТБ беше отложено

Заради нередовно призоваване на банкера Цветан Василев делото за източване на близо три милиарда лева от Корпоративна търговска банка беше отложено. Следващата дата, на която ще бъде направен опит за провеждане на разпоредително заседание, е 23 януари.   Абсолютно предизвестен провал - първо, защото разследването срещу Цветан Василев  беше изцяло..

обновено на 13.12.17 в 11:38

Половината британци смятат, че Лондон трябва да отмени поканата към Тръмп за държавно посещение

Във Великобритания ново проучване показва, че почти половината британци смятат, че от "Даунинг стрийт" 10 трябва да отменят поканата към Доналд Тръмп за държавно посещение, след като той изрази подкрепа за крайнодясна британска групировка. Ексклузивно проучване на BMG Research за вестник "Индипендънт", показва, че само 31 процента от британците са..

публикувано на 13.12.17 в 11:35

В област Шумен е в действие кампанията "Операция плюшено мече"

Всичките 129 деца от деветте социални институции в Шуменска област ще имат своите изненади под елхата за Коледа. Мечтите на децата ще станат реалност благодарение на кампанията "Операция плюшено мече". Борислава Борисова , регионалният отговорник на кампанията, уточнява, че хората от Шумен могат да станат дарители и в други региони на..

публикувано на 13.12.17 в 11:31

Цената на Бъдни вечер – около 40 лева

Постната трапеза на Бъдни вечер струва около 40 лева, колкото тазгодишните надбавки към пенсиите у нас. Такива са експертните предпразнични сметки, които показват, че за поредна година много хора в най-бедната страна в Европейския съюз ще празнуват оскъдно. В България средната заплата е над 1000 лева, но тя варира според сектора на работа и..

публикувано на 13.12.17 в 10:56