Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НАП пуска нова електронна услуга с обобщени справки за осигурителните декларации

Снимка: Ивайло Михайлов

Националната агенция по приходите пуска нова електронна услуга за фирмите, която дава достъп до обобщените справки за осигурителните декларации на всяко, осигурявано от работодателя лице.

С електронната услуга фирмите ще имат и възможността да получават информация за декларираните задължения за осигуровки, съобщават от приходната агенция, което е от особена полза за компаниите, които имат клонова структура, тъй като ще получават информацията и за своите клонове.

Новата услуга е създадена по искане на бизнеса и ще може да се използва както с електронен подпис, така и с персонален индификационен код. До нея ще имат достъп всички осигурители, които имат права да ползват данъчно-осигурителна информация, уточняват от НАП.

В момента агенцията предлага над 50 електронни услуги, които могат да се ползват свободно с електронен подпис или персонален идентификационен код.

Същевременно от агенцията съобщават, че на 20 декември достъпът до електронните услуги на НАП ще бъде ограничен заради работа по подобряване на софтуера.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени