Дядо Коледа внесе в дома на Павел и Иван щедрост, доброта и съпричастност

Благодарим ви, приятели!

Играчки, книжки, дрехи, празнична трапеза за Бъдни вечер и Коледа дариха слушателите на Радио ВИДИН на Павел и Иван от село Средогрив

Снимка: Пламен Генчев

Екипът на Радио Видин благодари на всички, които се отзоваха на поканата заедно да напълним чувала на Дядо Коледа- всеки според сърцето и кесията си, за да споделим Коледа с братята Павел и Иван от село Средогрив.

Двете момчета- на 21 и 5 години, загубиха и двамата си родители на 1 октомври 2014 година. Иван Георгиев- на 42 години и Венера Георгиева- на 40 години бяха сред 15-те загинали при взрива в барутната фабрика в село Горни Лом, община Чупрене. След трагичната смърт на двамата им родители, Павел се грижи сам за брат си и е единственото му семейство...

Голямо и сърдечно благодаря на Виктория от Видин- майка на 3 деца; на Мариела от село Василовци; на Карамфила- която в събота бе щедрият "пролазник" в Радио ВИДИН; на младия адвокат Милен; на Александър от Съюза на зърнопроизводителите във Видин; на момичетата с големи сърца от службите към Министерството на труда и социалната политика във Видин; на сърдечните и мили хора от Книжарница "Приятели", от Кулинарна къща "Нико" и от Магазини "LZ" Видин.

Голямо и сърдечно благодаря на дарителите, които дори и малките си имена не пожелаха да кажат.

Голямо и сърдечно благодаря на чувствителната и мила жена, която още в първия ден на кампанията дойде в Радио ВИДИН с молбата непременно от нейно име да сложим в чувала на Дядо Коледа книжка с български народни приказки. Тя "развърза чувала" и малкото ни северозападно чудо се случи- много добри хора я последваха. 

Голямо и сърдечно благодаря на Добрин Мирчев и Ваня Ставрева!
 
Благодарим ви, приятели! Бъдете все така открити към другите! Обичайте и бъдете обичани! Запазете родените по Коледа светли надежди и вяра в доброто! Желаем ви здрава, мирна и честита 2015 година! Нека, както по Коледа, така и през цялата следваща 2015 година, в сърцата ни има достатъчно любов и доброта, за да бъде делникът ни ползотворен, празниците- озарени от усмивки, а мечтите- без граници!

"Слава във Висините, на Земята мир и между хората- благоволение!"

Желаем ви Светло Рождество! Всички вие усмихнахте едно дете! Бъдете благословени!

Още от категорията

Нина Василева има нужда от средства за борба с рака на маточната шийка и усложнения в бъбречната функция

35-годишната Нина Василева от Силистра има нужда от помощ и подкрепа. Младата майка се грижи за дете аутист.  Преди 3 месеца тя се е сблъскала с тежката диагноза рак на маточната шийка, а при химиотерапията последвали усложнения в бъбречната функция. За лечението ѝ са необходими средства.  Подробна информация и медицинска документация можете да..

публикувано на 02.08.17 в 19:27

Кампания за животоспасяваща трансплантация на бели дробове на 44-годишния Даниел Петков

Българското национално радио подкрепя дарителска кампания за животоспасяваща операция на Даниел Петков . Мъжът очаква трансплантация на бели дробове. Освен  сумата са операцията обаче са необходими 6 хиляди евро за рехабилитация. Даниел Петков е на 44 години от София. Страда от рядко заболяване и дихателна недостатъчност. Единственият изход е..

публикувано на 14.06.17 в 14:17

Божидар Кръстев от Камено се нуждае от средства за операция в Турция

32 хиляди 650 долара са необходими за спасяване на живота на 7-годишния Божидар Кръстев от бургаския град Камено. Детето страда от тумор на гръбначния стълб и вече е оперирано веднъж у нас. Нуждае се от спешна втора операция, която ще се извърши в турска клиника на 10-и май. До дни Фондът за лечение на деца в чужбина ще излезе със..

публикувано на 04.05.17 в 12:10

Зов за помощ

Зов за помощ за Весела Божкова! Нежната половинка на популярния дует Весела и Любен Божкови, които са сред най-ярките изпълнители на фолклор от Пиринския край, се нуждае от помощ за лечение. За да продължават да ни радват от сцената с красивите си изпълнения, Радио Благоевград се обръща с молба да протегнем ръка и помогнем на ВеселD Любенова..

обновено на 19.04.17 в 11:21

Да дарим живот на Атанаска

18-годишната Атанаска Тарашева от Смолян се бори с тежкото заболяване Сарком на Юинг. Болестта засяга костите, развива се много бързо и само при деца. Семейството на младото момиче отправя апел за помощ, тъй като не може да осигури необходимата сума за лечението. А танаска има злокачествено образувание на единия крак. Медицински..

публикувано на 11.04.17 в 10:28

Божидар Спасов се нуждае от помощ за лечение в чужбина

Божидар Спасов страда от рядко заболяване и се нуждае от нашата помощ. Момчето е на 11 години, а майка му Полина Божилова се грижи сама за него. БНР разказа за детето в края на миналата година, когато той беше подпомотнат от инициативата "Българската Коледа". Божидар се ражда с детска церебрална парализа, но..

публикувано на 21.03.17 в 12:27

Плевенските лекари набират на средства за лечение на колегата си д-р Цветан Маринов

Плевенските лекари подеха инициатива за набиране на средства, за да помогнат в тежък момент на колегата си д-р Цветан Маринов – един от най- добрите специалисти в областта по "Уши, нос и гърло", който е диагностициран с карцином на панкреаса. На медика е необходима поредица от химиотерапии, които, по първоначални изчисления, възлизат на 20 000..

публикувано на 15.03.17 в 11:28