Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каракачанов: Българското правителство не разчита на ДПС да крепи мнозинството

Снимка: БГНЕС


Не съм сигурен дали ДПС е факторът, който може да предизвика предсрочни избори, коментира в предаването „Неделя 150“ лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов. Той коментира изказването на лидера на ДПС, че ако Патриотичният фронт остане в управлението, още следващата година ще има предсрочни избори така:

Всички нормални български граждани празнуваме Коледните празници и се готвим за Новата година. Явно г-н Местан няма работа и ходи по смесените райони да плещи глупости и да плаши българските турци. Препоръчах му - като ходи на лов, да помисли малко защо след 25 години участие във властта нито един нормален българин не харесва ДПС, защо ДПС е нарицателно за политическа корупция, преяждане с власт, обръчи от фирми, раздаване на парчета от баницата. Ако Местан си отговори правилно на този въпрос – защо след 25 години във властта хората не харесват върхушката на ДПС, може би следващите 25 години хората ще си променят мнението за ДПС.

Вероятно им трябва ново плашило на Местан и неговите колеги и затова сега използват християнските празници, за да обикалят по смесените райони и да плашат българските турци с някаква ксенофобия и т.н. Ксенофобия означава да не приемаш чужденеца. Така че за ксенофобия и Патриотичен фронт не може да се говори, защото всички в България сме български граждани и имаме равни права и задължения. Законът трябва да е еднакъв за всички. Не може на базата на това, че си с нещо различен, да претендираш за някакви извънредни права, както се случва с ромите, които се научиха, че имат права, но все по-упорито не желаят да научат, че имат и задължения.

Българското правителство не разчита на ДПС да крепи мнозинството, категоричен е Каракачанов.

ГЕРБ сами си решават какво ще правят. Г-жа Бъчварова може да направи анализ на това какво се е случвало, когато някоя от нормалните партии е разчитала на ДПС да ги подпомага – правителствата са падали. Ако ГЕРБ решат бързо да се устремят към предсрочни избори, най-бързият им вариант е да се съюзят с ДПС. Мисля, че ако правителството на Борисов се придържа към програмната декларация и ако действително в тази програма, която трябва да бъде изработена на базата на тази декларация, влязат сериозните проблеми на обществото и правителството покаже желание да работи за проблемите на българското общество, това ще бъде оценено и това правителство ще изкара доста дълго. Въпрос е на работа и желание от страна на правителството, а не на заклинанията на г-н Местан.

Каракачанов бе категоричен, че не се водят преговори с БДЦ.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени