Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Галъп интернешънъл“: Седемдесет процента от хората са щастливи от живота си

Седемдесет процента от хората по света казват, че са щастливи от живота си. Това е с 10 на сто повече в сравнение с миналата година, сочи изследване на „Галъп интернешънъл“. В края на годината едва 31% от българите декларират, че са били щастливи през 2014 година.

Това е 38-ото издание на изследването, което проучва очакванията и убежденията на над 64 хиляди души от 65 страни по целия свят. Най-щастливите хора живеят във Фиджи (93% са посочили това), а най-нещастните са в Ирак (едва една трета от хората там се чувстват щастливи). Най-позитивно настроени са в Нигерия, а най-песимистично в Ливан. На въпроса очакват ли просперитет на икономиката през 2015 г. 44% от европейците казват, че годината ще бъде същата, а само 12 на сто смятат, че това ще е година на икономически възход. 

В годината, в която отбелязваме 100 години от началото на Първата световна война, от „Галъп интернешънъл са питали хората дали биха се сражавали за страната си. Шейсет процента твърдят, че биха взели оръжие. Западноевропейците се оказват най-сдържани в това си желание - една четвърт са готови за бой. Това ярко контрастира с отговорите в арабските страни от Близкия Изток и Северна Африка, където 77% заявяват желание да воюват.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна