Романът "Недосегаем" на младия фентъзи писател Кристиян Малинов от декември е и на пазара в САЩ

Снимка: Фейсбук

Кристиян Малинов е сред най-обещаващите имена на български писатели фантасти. Той е на 20 години и е автор на поредицата "Недосегаем", от която досега са излезли две книги - "Недосегаем" и "Прераждане".

Като творец ще се опитам да направя каквото мога, за да се спасим от скуката, която ни е обзела и за която пророкува преди 50 години Айзък Азимов
, каза младият писател в интервю за предаването "Хоризонт до обед":

Днес има и други фактори, които много влияят на настроението на хората като стрес, работохолизъм. Има по-важни неща от работата, трябва да се обръща повече внимание на семейството, а много хора не го правят. Някои хора не са истински родители, децата им посещават забавачници и други подобни, защото те нямат време да им обърнат внимание от работа. Това не трябва да е така. Нарушават се връзките между хората.


Сиви облаци – това е снимката на нашия живот, казва Кристиян Малинов.

Той смята, че за да сме недосегаеми за скуката, трябва да се обградим от позитивно мислещи хора, да мислим за дребните неща и да се усмихваме повече.

Американското издателство iUniverse пусна на пазара в САЩ романа "Недосегаем", но до този момент според писателя е минал дълъг период:

Още в началото на лятото на миналата година се свързах с издателството и те ми казаха, че могат да я публикуват и започнахме работа. Казаха ми, че когато имам преведен текст, тогава да го изпратя. Започнах да превеждам. Преведох я в края на септември. Цялото обработване на текста, страниране, форматиране продължи около месец и половина. В края на ноември ми казаха, че е готова и в началото на декември получих моите бройки.

Кристиян Манолов казва, че излизането на романа му на американския пазар е наполовина сбъдната мечта. По думите му тя ще бъде напълно сбъдната, когато читателите започнат да му пращат отзивите си.

Цялото интервю с Кристиян Манолов можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията
Доц. Ружа Маринска

Доц. Ружа Маринска: Изданието "Цанко Лавренов" е уникално събитие за българската култура

Том с 520 страници статии и репродукции на картини е резултатът от труда на екип изследователи, фотографи, художници, книгоиздатели, спонсори, обединени от усилията на фондация „Цанко Лавренов“. Пътят до тази книга е около тригодишен, но за Лаврен Петров той започва преди повече от две десетилетия, когато младият изкуствовед добива ясна представа за..

публикувано на 16.11.18 в 16:35
Актьорите Валентин Ганев, Линда Русева, Мая Бабурска, Кирил Бояджиев и Иван Петрушинов (отляво надясно)

Рецептите за щастие на кабаре "Фата Моргана"

В приглушения полумрак на кабарето „Фата Моргана“, едно от култовите предавания на редакция „Хумор и сатира“, ще се разиграят фатални страсти и драматични диалози, дреболии ще преобърнат представата ни за света и времето, заклинания ще разтърсят суеверните, а задълбочени размисли ще покажат пътя на родната икономика. Текстовете оживяват с гласовете на..

публикувано на 16.11.18 в 16:15
Н. Пр. Франсоа Бонтан, посланик на Кралство Белгия в България

Н. Пр. Франсоа Бонтан: Белгийците са прагматични, но умеят да мечтаят

Белгийски дни в София  се провеждат за 13-ти пореден път и тази година ще продължат до 23 ноември.  Докато в началото, преди 13 години идеята е била белгийската общност  да се обедини   с български партньори по определени теми – храна, кухня и култура, постепенно в програмите на Дните започват да се добавят други акценти, най-вече бизнес..

публикувано на 16.11.18 в 15:44
Лорина Камбурова в студиото на „Време и половина“

"Време и половина" за Лорина Камбурова

Модерно българско село, запазило духа на всичко родно и добре познато, а едно момиче рисува, за да забрави или пък, за да продължава да помни. Имаше време, в което, ако останете на въпросния телевизионен канал, който излъчва тази приятна картинка, можеше да видите също това момиче да обикаля познати и непознати български места. Казват, че в нея можеш да..

публикувано на 16.11.18 в 15:22
Миро Гавран

Миро Гавран за "Ясна поляна" на българска сцена: Като автор съм повече от доволен

Снощи в театър 199 беше премиерата на спектакъла  „Ясна поляна“ от Миро Гавран с режисьор Иван Урумов. Оригиналното заглавие на пиесата е „Чехов каза сбогом на Толстой”, а световноизвестният хърватски писател и драматург също гледа постановката тук в София.  "Изключително съм доволен от това как е направена пиесата. Четиримата актьори дадоха..

публикувано на 16.11.18 в 15:22

Христос без брада. Какво намериха археолозите в пустинята Негев

Археолози от университета в Хайфа са открили в древновизантийска църква в пустинята Негев, която е обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО, уникално изображение на Исус Христос, съобщава The Times of Israel. Историците са открили поразителна рисунка на тавана на древния храм, който е силно разрушен. Смята се, че църквата е построена в..

публикувано на 16.11.18 в 13:45

Храна за обич

Имаше време, когато прекрасната Таня Шахова – актриса, писателка – разностранна, странна, та имаше време, когато Таня активно сътрудничеше на Радиотеатъра. И така, ние съхранихме нейните очарователни и светли истории във фонда си. Днес ви предлагаме да чуете една от тях, създадена през 2002 година „В кухнята“. Какво може да става там? Докато бързаме,..

публикувано на 16.11.18 в 13:40