Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Романът "Недосегаем" на младия фентъзи писател Кристиян Малинов от декември е и на пазара в САЩ

Снимка: Фейсбук

Кристиян Малинов е сред най-обещаващите имена на български писатели фантасти. Той е на 20 години и е автор на поредицата "Недосегаем", от която досега са излезли две книги - "Недосегаем" и "Прераждане".

Като творец ще се опитам да направя каквото мога, за да се спасим от скуката, която ни е обзела и за която пророкува преди 50 години Айзък Азимов
, каза младият писател в интервю за предаването "Хоризонт до обед":

Днес има и други фактори, които много влияят на настроението на хората като стрес, работохолизъм. Има по-важни неща от работата, трябва да се обръща повече внимание на семейството, а много хора не го правят. Някои хора не са истински родители, децата им посещават забавачници и други подобни, защото те нямат време да им обърнат внимание от работа. Това не трябва да е така. Нарушават се връзките между хората.


Сиви облаци – това е снимката на нашия живот, казва Кристиян Малинов.

Той смята, че за да сме недосегаеми за скуката, трябва да се обградим от позитивно мислещи хора, да мислим за дребните неща и да се усмихваме повече.

Американското издателство iUniverse пусна на пазара в САЩ романа "Недосегаем", но до този момент според писателя е минал дълъг период:

Още в началото на лятото на миналата година се свързах с издателството и те ми казаха, че могат да я публикуват и започнахме работа. Казаха ми, че когато имам преведен текст, тогава да го изпратя. Започнах да превеждам. Преведох я в края на септември. Цялото обработване на текста, страниране, форматиране продължи около месец и половина. В края на ноември ми казаха, че е готова и в началото на декември получих моите бройки.

Кристиян Манолов казва, че излизането на романа му на американския пазар е наполовина сбъдната мечта. По думите му тя ще бъде напълно сбъдната, когато читателите започнат да му пращат отзивите си.

Цялото интервю с Кристиян Манолов можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна