Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Попов: Реформата, представена от министър Вучков, не беше договорена със синдикатите

Снимка: БГНЕС

Реформата, представена от министър Вучков, не беше договорена със синдикатите, каза председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов в интервю за предаването "12+3". 

Присъствах на презентацията на министър Вучков. Доколкото някои от тези неща вече бяха изтекли в медиите, дотолкова съм запознат с тези идеи, не повече. С нас това не е коментирано. Предстои да бъде коментирано и от тази гледна точка ние смятаме, че нещата се правят по обратния на нормалния ред, добави той.

Предлаганата реформа не е нещо, с което категорично да не сме съгласни, но ако си говорим за реформа  в МВР, отново се създава едно впечатление, че се прави за пореден път реформа на парче. Започваме да говорим за реформа в администрацията на МВР, а не сме си отговорили на някои основни въпроси какви са функции на това министерство. В случая не става дума за цялостна реформа в МВР, а по-скоро за административна реформа. Това би трябвало да е последната част от една цялостна реформа на това министерство, каза още Попов.

Според него реформата не би довела до сериозна вълна от напускания.

Цялото интервю на Снежана Иванова с Валентин Попов чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени