Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Централната софийска синагога бе отслужена служба в памет на загиналите в терористични актове

Снимка: Мария Пеева

В Централната софийска синагога тази вечер бе отслужена специална религиозна служба в памет на загиналите в терористични актове.

В присъствието на френския посланик у нас Ксавие дьо Кабан в Централната еврейска синагога бе отслужена религиозна служба в памет на загиналите в терористичните актове. На подиума в Синагогата бе поставен надписа „Je suis Charlie“. Присъстващите запалиха 17 свещи в памет на загиналите от тероризъм от последните няколко седмици. Председателят на организацията на евреите в България Максим Бенвенисти заяви пред „Хоризонт“, че е тъжно, че в днешния свят има посегателство върху човешката свобода и правото ни да бъдем свободни и независими. Светът е пълен с редица предизвикателства, каза той:

Жертви на тероризма не са само евреите. Умират десетки хиляди. Ние сме вперили погледа си в Париж, но сме забравили, че наскоро в Нигерия загинаха също хиляди хора, а преди няколко дни 16 души бяха убити от камикадзе. Ние всички сме хора, независимо от религия, цвят на кожата и етнос.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени