Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефка Костадинова: Нека спортистите зарадват обществеността, за да се вдигне самочувствието ни

Стефка Костадинова: Нека спортистите зарадват обществеността, за да се вдигне самочувствието ни
Снимка: БТА

Всичко е обезпечено за Рио де Жанейро. Пожелавам на спортистите да бъдат във върхова форма в Бразилия. Олимпийските игри са връх в кариерата на всеки състезател. Едно е да си световен и европейски шампион, но съвсем друго е да си олимпийски шампион, каза председателят на БОК Стефка Костадинова, която присъства на церемонията "Спортист на Балканите" за 2014-а година в 42-рото издание на анкетата на Българската телеграфна агенция. 

Учудващо за мен е, че само един спортист от България е в топ 10 на анкетата, защото имахме своите спортни постижения през миналата година. Това са Григор Димитров, Александра Жекова, гимнастичките от ансамбъла, в бокса и вдигането на тежести и Кубрат Пулев, който успя да стигне до този желан и толкова очакван мач с Владимир Кличко. Спечелихме и седем медала от младежките олимпийски игри в Китай, добави Костадинова и заяви, че очаква 2015-а година да бъде много хубава и интересна за българския спорт.

Тази година е предолимпийска за Рио де Жанейро, но и олимпийска, защото в Баку ще се проведат първите в историята европейски олимпийски игри. Вече имаме 104 квоти, но там са включени и неолимпийски спортове. Може да очакваме още 2-3 квоти. Да стискаме палци на спортистите да са здрави, да няма скандали, да няма допинг, да няма ядосани и сърдити и да покажем каква спортна сила е България. В Лондон бяхме със 75 спортисти, а сега имаме над 100, което е обещаващо. Надявам се през тази година родните спортисти да зарадват българската общественост, за да се вдигне самочувствието ни
, коментира още Костадинова. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна