Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Себастиан Льоб поведе след първия етап на рали "Монте Карло"

Себастиан Льоб поведе след първия етап на рали "Монте Карло"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Себастиан Льоб със "Ситроен" поведе в класирането след първия етап на първото за сезона рали "Монте Карло". 9-кратен победител в световния шампионат, който има седем победи в Княжеството, излезе начело в подреждането още след първия специален етап, а във втория завърши на трета позиция и с това съхрани своя аванс срещу настоящия шампион Себастиан Ожие.

Льоб, който прекрати активното си участие в световния рали шампионат още в края на 2012-а година, се справи без особени проблеми със заледената отсечка в среднощния специален етап. Французинът успя да натрупа огромен аванс срещу своите конкуренти за крайната победа в рали "Монте Карло", след като най-близо до него и с 22 секунди изоставане беше Отт Танак.

Около три километра преди края на отсечката си говорих с Даниел, като и двамата имахме чувството, че не се движим. Пътят беше изцяло заледен и на всички нас ни беше изключително трудно. Но аз съм доволен от тази победа, заяви Льоб след края на първия етап за годината.

Ожие съкрати част от изоставането си с победа във втората отсечка, което оформи неговия дефицит преди петъчния етап на 13.3 секунди. Неговият съотборник Яри-Мати Латвала, пък е на над половин минута от Льоб. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени