Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Охраната в завода за боеприпаси в Горни Лом не е допуснала проверяващи от Инспекцията по труда

Снимка: Радио Видин

Екип на Инспекцията по труда от Видин не е допуснат да извърши проверка в завода за боеприпаси в село Горни Лом от жандармерията, която охранява обекта. Исканата проверка е заради информация, че в завода се извършва дейност, за която не е съобщено. На територията на завода се работи по възстановяване на сигналноохранителната система и електричеството, но информацията за тези дейности е само от медиите, съобщи временно изпълняващият длъжността, директор на Инспекцията по труда във Видин Анка Велкова:

Искаме да видим тия хора, примерно, с каква квалификация са, какво извършват. В същото време се говори, че пренасят мини или там товарят. Също искаме да видим обезопасен ли е обектът, проведени ли са инструктажите, какво работно облекло е предоставено?

От Инспекцията по труда обясниха, че при предишни проверки не са констатирани фрапиращи нарушения, защото всяка проверка в предприятието се извършва с предизвестия заради сериозния пропускателен режим. През месец февруари предстои планова проверка на Инспекцията по труда, Пожарна безопасност и защита на населението, и службата за контрол над общоопасните средства в предприятието.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени