Валентин Касабов: Ще обсъдим случая "червеи" в Комисията за контрпол над службите и използването на СРС

БГНЕС


Парламентарната комисия за контрол над службите, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства задължително, в най-скоро време ще обсъди случая "Червеи", каза в предаването на "Хоризонт"- "Преди всички" заместник-председателят на комисията Валентин Касабов.
Той обаче изрази съмнение, че няма подслушвани протестиращи, както се твърди представения вчера доклад по случая.
Информацията, която изтече е разнопосочна. Аз съм склонен да вярвам на ген. Атанасов. Голяма част от службите не са прочистени, те са още под влияние на ДПС. Не знам премиерът каква информация има, но винаги  има втори плран. В усложнената обстановка тогава в практиката е да се  подслушват и да се правят профили. Имаше уволнения от държавната работа, предупреждения. Това говори,че са хванати от някакви служби.
Още от категорията
Техническият университет в София е държавно техническо висше училище, най-голямото в страната

Броят на първокурсниците в Техническия университет в София и неговите филиали надвишава 3000

Новата 72-ра академична учебна година беше открита от ректора на Техническия университет в София проф. Георги Михов: Скъпи първокурсници, добре дошли във вълнуващия свят на техниката и технологиите, които променят света ни. Нека той да стане по-добър и по-хуманен, от всички нас това зависи.  Сред гостите беше и вицепремиерът Валери..

публикувано на 25.09.17 в 14:15

27-годишен работник загина при трудова злополука в Девня

27-годишен работник е загинал при трудова злополука в ТЕЦ "Девен" в Девня.  Мъжът е паднал от голяма височина при ремонтни дейности и е загинал на място.  Инцидентът се разследва от Окръжната прокуратура във Варна. 

публикувано на 25.09.17 в 14:03

Добрич отбелязва годишнината от връщането на Южна Добруджа в пределите на България

Добрич отбелязва 77 години от подписването на Крайовската спогодба, която връща Южна Добруджа в пределите на България. На тази дата тогавашният министър-председател  Богдан Филов съобщава радостната вест по Българското национално радио и тя отеква в цялата страна. Българските войски, водени от генерал-лейтенант  Георги Попов , влизат в града, посрещнати..

обновено на 25.09.17 в 13:44

Гъвкава дисциплина - златният стандарт във възпитанието на децата

Родителите много често се лутат в избора си на подход към детето, раздвоявайки се между това да бъдат по-строги и да възпитат децата си в по-голяма дисциплина или да бъдат по-либерални и да оставят детето си да се развива самостоятелно с темпове, които то определя. Оказва се, че има и средно положение - гъвкава дисциплина. Гъвкавата дисциплина е..

публикувано на 25.09.17 в 13:28

Започва Операция "Жълти стотинки"

Операция „Жълти стотинки“ я реализираме за поредна 8-а година. Всяка година събираме между 40 и 50 хил. лв. Ние удвояваме средствата, които са дарени . Това каза в предаването „Хоризонт до обед“ Симона Чаракчиева - съветник Корпоративна социална отговорност във "Виваком". Във всички наши магазини и магазините на нашите партньори има..

публикувано на 25.09.17 в 13:06

СГС не даде ход на делото срещу Веселин Пенев за царските конюшни

Софийският градски съд не даде ход на делото срещу бившия областен управител на София Веселин Пенев . Той е обвинен за сключена неизгодна сделка за т.нар. "царски конюшни", с което е ощетил държавата с над 10 млн. лв., и за умишлена безстопанственост. Според съда Веселин Пенев не е призован коректно. Самият Пенев заяви, че делото срещу него е..

публикувано на 25.09.17 в 12:56

Времето за игра

Научих, че пясъчниците за игра, намиращи се в детските площадки в Благоевград ще бъдат премахнати поетапно. Решението е взето от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, след постъпили писмени искания от родители, които настояват да бъдат предприети действия в тази посока. Основният мотив е, че често пясъчниците могат да бъдат източник на зарази. Община..

публикувано на 25.09.17 в 12:30