Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилени проверки за неправилно паркиране в Силистра

Снимка: Светослав Цветанов, Радио Видин

22 шофьори са глобени за неправилно паркиране при поредната съвместна акция на полицията и общинският отдел "Инспекторат" в Силистра. Санкциите са предвидени в общинската наредба за реда и чистотата в града. Само за няколко часа в различни точки на града са установени над 50 неправилно паркирани автомобила, съобщи Валери Великов - начлник на общинския отдел "Инспекторат".

Става въпрос за паркиране на автомобили по пешеходните зони, по тротоари, затревени площи, по кръстовища, на пешеходни пътеки паркират амтомобили, кадето не могат да се движат пешеходци. Майки с деца с колички също не могат да преминават по тротоарите, налага се да слизат по платното, което е опасно за автомобилите. Зтова вече взимаме сериозни мерки.

При първо нарушение глабата е до 50 лева, но вече са засечени и постоянни нарушители.

Имаше възражения на някои от собствениците, на които им беше разяснено, имаме и снимков материал, с който им показахме, че наистина нарушението подлежи на наказание или предупреждение. Превантивно гледаме да предупредим хората, да не ги санкционираме, но има случаи вече, при които наистина трябва да се вземат крайни мерки.

Подобни съвместни акции ще се провеждат регулярно през цялата година.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени