Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Касабов: Министър Горанов не успя да ни убеди за заема от 16 млрд. лв.

Снимка: БГНЕС

Министър Горанов не успя да ни убеди за заема от 16 млрд. лв. Най-вероятно ще имаме още един или два разговора, след като се консултираме с нашите специалисти. Ще трябва доста усилия да положи, за да ни убеди. Ние имаме доста резерви и забележки, защото покрай този заем се задават и едни 2 млрд. за саниране, което на нас никак не ни харесва, каза депутатът Валентин Касабов от Патриотичния фронт в интервю за предаването "Неделя 150".

Ние имаме финансисти. Като имена не мога да ви ги кажа, но сигурно в началото на седмицата ще имаме и тяхното становище, каза той.

Касабов припомни, че Патриотичният фронт не е съгласен 2 млрд. да бъдат дадени за саниране: Според справката, която имаме, на 12 млрд. от тези пари, падежите им са точно 2015-а – 2017-а година. Ако това наистина се окаже така и няма някаква манипулация в тези цифри, то може би трябва да се преосмисля по нов начин този заем, а не в такива размери. Освен това имаме ясно и категорично становище, когато говорим за санирането, че в момента тези 2 млрд. не са необходими за санирането и могат да отидат по-добри идеи и социални дейности.

Касабов беше категоричен, че предложението за отлагане на гласуването на заема на Патриотичния фронт не е свързано с купуване на гласове и постове: Това не е пазаруване. Това са неща, които засягат цяла България.


Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна