Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На дискусия довечера питат и отговарят

Активни ли са гражданите и как комуникират с институции на Столичната община

Столичани са доволни от метрото, проблемите стават видими и наприятни, когато се излезе над земата...
Снимка: БГНЕС
София – град на бъдещето … безмълвие. Комуникират ли гражданите със Столичната община? Втора част на дискусията с такава тема ще се състои тази вечер в Червената къща.

Ще бъдат представени резултатите от анализа на проблемите на комуникацията между обитателите на град София и общинските институции, според събраните и класифицирани до сега емпирични данни.

Проведеното за целта проучване трябва да установи активността на гражданите във вземането на решения– със сигнали, подписки или предложения. Това разясни пред аудиторията на Радио София д-р Петър Канев, който ще води дискусията. По думите му постиженията на общината – според анкетираните столичани – са свързани най-вече със зелените площи и с транспорта (заради метрото). Недоволствата са свързани с автомобилния трафик, качеството но въздуха, пътните настилки, социалните проблеми (например сегрегация между жители на различните квартали).

Повечето софиянци се информират чрез интернет, или от близки и съседи – най-често не по инициатива на самата Столична община.

Дискусията е организирана от фондация “Зеленика”, Софийско гражданско сдружение-Щастливеца, Интердисциплинна образователна мрежа “Място за бъдеще” и студенти от катедра “Комуникации и информиране” на Университет по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ).

Чуйте целия разговор с д-р Петър Канев (СГС-Щастливеца, УниБИТ).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени