Звезди изнасят концерт във Враца в помощ на Велислав

Снимка: Личен архив

Голям благотворителен концерт се подготвя във Враца. Той ще се проведе на 24 март. В него ще се включат национални звезди като Тони Димитрова и Ансамбъл "Българе". Благородната кауза, за която ще бъдат събрани средствата, е лечението на 13-годишния Велислав Тодоров от Враца. Момчето е с диагноза детска церебрална парализа и до момента е претърпяло 13 операции. Дванадесет от тях са били успешни, но тринадесетата съществено е влошила здравословното му състояние. Сега Велислав се нуждае от преглед и лечение в Германия, за които трябват 18 400 евро.

Подробности разказва главният организатор на проявата- Георги Митев:

"Концертът ще се състои на 24 март от 18 часа, като все още уточняваме залата.

СнимкаИскам предварително да благодаря на всички, които ни подкрепиха при организирането на концерта. Срещнах подкрепа от кмета на Враца Николай Иванов и заместник-председателя на Народното събрание Явор Хайтов", обяви Георги Митев.

Градоначалникът потвърди намерението на Общината да се включи в проявата. Той използва повода, за да благодари на врачани и жителите на Северозапада, които се включиха в благотворителната кампания за набирането на средства за 2-годишния Йоан, който е бил опериран успешно от онкологично заболяване:

"Искам да благодаря на всички врачани, които се включиха в събирането на средства за малкия Йоан. Благодаря, защото това беше кауза, в която за първи път след толкова години ни обедини. Операцията на детето е преминала нормално. Интервенцията е извършена през миналата седмица в клиника в Германия и е продължила два часа. Момченцето е излязло от упойка и всичките му жизнени показатели са в норма. Сигурен съм, че всичко с Йоан ще бъде наред и продължаваме всички заедно да събираме средства за неговото възстановяване"
, допълни Иванов.

Георги Митев пък допълни подробности за концерта на 24 март в подкрепа на Велислав. За първи път ще бъде представен част от подготвящия се в момента нов спектакъл на Ансамбъл "Българе"- "Осмото чудо". Откъсът, който първи ще видят врачани, се нарича "Шопска картина". Но това не е всичко:

"В концерта ще участват също Искрен Пецов и Тодор Чанев- финалист от "Гласът на България". Водим преговори с Михаил Белчев и Цецо Елвиса. Силно присъствие ще има и на участници от Враца- Пламен Герганов, Танцовия състав към читалище "Развитие", хореографа Николай Нанков, вокално студио "Магия". Ще има фокуси, хип-хоп и други изненади за зрителите"
- анонсира Георги Митев.

Медиен партньор на инициативата е Радио ВИДИН.

СнимкаЕто и призивът на Георги Митев, който е публикуван в неговия фейсбук-профил:

"Нека всички заедно да направим едно чудо за Вели! Тук и сега...

"По Коледа стават чудеса!" - вярно ли е? Не знам. Знам само, че с мен се случи едно емоционално преобръщане около миналата Коледа.

Получих покана за участие в коледен благотворителен концерт в кв. Бистрец. Целта на концерта беше да се съберат пари за дете, болно от детска церебрална парализа. Това дете се казва Велислав.

Естествено аз и екипът на Театрална формация "Ефект" при СОУ "Васил Кънчов"- Враца не се поколебахме и се съгласихме да участваме. Отидохме по-рано в Бистрец, настанихме се, започна концертът... Финал! По сценарий Велислав трябваше да излезе на сцената. И когато излезе,  нещо в мен се преобърна! Той беше изкаран в инвалидна количка. Опитваше се да благодари и да аплодира публиката, която се беше събрала в негова подкрепа! Уви! Тежкото му заболяване не позволи той да покаже своите емоции...
Още на следващия ден се поинтересувах за това момче, за състоянието му, за възможността да се оправи и си дадох обещание, че ще помогна! Не съм милионер, но пък съм човек на изкуството! Казах си, че ще помогна с това, което умея да правя! Обещах, че ще организирам благотворителен концерт с участието на мои приятели творци и ще помогна за събирането на 18 400 евро.
Заедно с Ива Иванова започнахме организирането на нещо толкова мащабно!

Ето резултатът:
В Благотворителния концерт на 24.03.2015 г. ще участват: Национален фолклорен ансамбъл "Българе", Албена Вескова, Тони Димитрова, Искрен Пецов, Цецо Елвиса, Тодор Чанев, Мона Тонова, Танцов състав "Вратица", Пламен Герганов и Ани, танцьори на СОУ "Отец Паисий", с хореограф Николай Нанков, Вокално студио "Магия" към Център за работа с деца, илюзионистът Георги Еленков, група за хип-хоп град Мездра, фрийстайлърите Дейвид Алипиев и Петър Петров, Лусия Ванкова, Лъчезар Благоев, духов оркестър "Зелени дел"- Вършец, Театрална формация "Ефект" и моята скромна персона... Общо над 100 - 110 човека... Все хора на изкуството!

Медийни партньори:
БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО РАДИО - РАДИО ВИДИН, Телевизия "Враца", Телевизия "Римекс", вестник "Зов нюз", вестник "Конкурент", вестник "Враца днес", радио "Силвър", Информационна агенция "Враца плюс"!

С подкрепата на инж. Николай Иванов - кмет на община Враца!
С подкрепата на заместник-председателя на 43- то Народно събрание Явор Хайтов!

 
И все пак не само по Коледа стават чудеса! Нека всички заедно направим едно чудо за Вели! Тук и сега... За да има блага вест в навечерието на Благовещение

Георги МИТЕВ,
ученик от СОУ "Васил Кънчов" Враца"

Още от категорията

За живота на Поли и за приятелството

Едно 17-годишно момиче се бори за живота, за съжаление такива новини не са рядкост. Цяло училище се мобилизира да събере средства за операция, това е забележителният факт. Те сами ни потърсиха, за да достигне молбата им до повече хора. Не зная дали сте виждали колко силни, убедителни, изобретателни и смели могат да бъдат децата, когато от..

публикувано на 20.12.17 в 13:35
Кристиян Георгиев Илиев

Да помогнем на 9-годишния Кристиян

9-годишният Кристиян Илиев, който на 25 октомври е диагностициран с много агресивно злокачествено заболяване - Сарком на Юинг /бързо развиващ се тумор на костите/, има нужда от средства за лечение. Родителите са се свързали с някои от най-добрите болници в Европа за консултация и лечение. На база изследванията, които са изпратили, им е..

публикувано на 16.12.17 в 10:08

Благотворителен концерт за събиране на средства за спешна операция на журналистката Станислава Пирчева

На 12-и декември 2017-а от 19 ч. в клуб „Rock It” в София (ул. "Петко Каравелов" №5) ще се състои благотворителен концерт за събиране на средства за спешна операция по отстраняване на тумор в мозъка на журналистката от БНР Станислава Пирчева! Нека заедно покажем на Станислава, че по Коледа стават чудеса! Нека ние бъдем нейното чудо! Заедно,..

публикувано на 06.12.17 в 10:39

Журналистката от БНР Станислава Пирчева се нуждаe спешно от финансова помощ за лечение

Журналистката от БНР Станислава Пирчева се нуждаe спешно от финансова помощ за лечение. Средствата са необходими за отстраняване на мозъчен тумор (менингеома). Образуванието нараства и застрашава зрението. Дарителска банкова сметка:  Raiffeisen BANK, IBAN BG53 RZBB 9155 1008 770 503

публикувано на 27.11.17 в 11:53

Журналистът от БНР Станислав Буковалов се нуждае спешно от помощ за лечение

Колегата ни Станислав Буковалов, журналист от БНР, се нуждае спешно от финансова помощ за лечение. Той претърпя две хирургически интервенции за отстраняване на аденом на хипофизата.  След последвал мозъчен абсцес обаче се налага да му бъде извършена нова интервенция – за поставянето на скъпоструващ имплант на мястото на отстранената кост на..

публикувано на 17.11.17 в 10:52

Стоян от Алеково се нуждае от помощ за операция на очите

Стоян от Алеково, област Силистра, който е вече сляп с перде на двете очи, се нуждае от помощ. Нужна е сума от 1200 лева за корекция поне на едното око. Ако има желаещи да дарят средства, могат да ги преведат в кметството на селото  - тел. 0886 511 123 и 0887 944 331.

публикувано на 01.11.17 в 11:30

Да подкрепим журналистката Анна Брандийска

Финансовият журналист Анна Брандийска, която страда от множествена склероза, може да получи лечение в чужбина. Сега Анна се нуждае от нашата и вашата подкрепа. От години тя страда от множествена склероза, като пораженията от заболяването стават все по-тежки. Засега не е открито лечение, но лекарите дават надежда, че ако се приложи експериментална..

публикувано на 26.10.17 в 12:41