Звезди изнасят концерт във Враца в помощ на Велислав

Снимка: Личен архив

Голям благотворителен концерт се подготвя във Враца. Той ще се проведе на 24 март. В него ще се включат национални звезди като Тони Димитрова и Ансамбъл "Българе". Благородната кауза, за която ще бъдат събрани средствата, е лечението на 13-годишния Велислав Тодоров от Враца. Момчето е с диагноза детска церебрална парализа и до момента е претърпяло 13 операции. Дванадесет от тях са били успешни, но тринадесетата съществено е влошила здравословното му състояние. Сега Велислав се нуждае от преглед и лечение в Германия, за които трябват 18 400 евро.

Подробности разказва главният организатор на проявата- Георги Митев:

"Концертът ще се състои на 24 март от 18 часа, като все още уточняваме залата.

СнимкаИскам предварително да благодаря на всички, които ни подкрепиха при организирането на концерта. Срещнах подкрепа от кмета на Враца Николай Иванов и заместник-председателя на Народното събрание Явор Хайтов", обяви Георги Митев.

Градоначалникът потвърди намерението на Общината да се включи в проявата. Той използва повода, за да благодари на врачани и жителите на Северозапада, които се включиха в благотворителната кампания за набирането на средства за 2-годишния Йоан, който е бил опериран успешно от онкологично заболяване:

"Искам да благодаря на всички врачани, които се включиха в събирането на средства за малкия Йоан. Благодаря, защото това беше кауза, в която за първи път след толкова години ни обедини. Операцията на детето е преминала нормално. Интервенцията е извършена през миналата седмица в клиника в Германия и е продължила два часа. Момченцето е излязло от упойка и всичките му жизнени показатели са в норма. Сигурен съм, че всичко с Йоан ще бъде наред и продължаваме всички заедно да събираме средства за неговото възстановяване"
, допълни Иванов.

Георги Митев пък допълни подробности за концерта на 24 март в подкрепа на Велислав. За първи път ще бъде представен част от подготвящия се в момента нов спектакъл на Ансамбъл "Българе"- "Осмото чудо". Откъсът, който първи ще видят врачани, се нарича "Шопска картина". Но това не е всичко:

"В концерта ще участват също Искрен Пецов и Тодор Чанев- финалист от "Гласът на България". Водим преговори с Михаил Белчев и Цецо Елвиса. Силно присъствие ще има и на участници от Враца- Пламен Герганов, Танцовия състав към читалище "Развитие", хореографа Николай Нанков, вокално студио "Магия". Ще има фокуси, хип-хоп и други изненади за зрителите"
- анонсира Георги Митев.

Медиен партньор на инициативата е Радио ВИДИН.

СнимкаЕто и призивът на Георги Митев, който е публикуван в неговия фейсбук-профил:

"Нека всички заедно да направим едно чудо за Вели! Тук и сега...

"По Коледа стават чудеса!" - вярно ли е? Не знам. Знам само, че с мен се случи едно емоционално преобръщане около миналата Коледа.

Получих покана за участие в коледен благотворителен концерт в кв. Бистрец. Целта на концерта беше да се съберат пари за дете, болно от детска церебрална парализа. Това дете се казва Велислав.

Естествено аз и екипът на Театрална формация "Ефект" при СОУ "Васил Кънчов"- Враца не се поколебахме и се съгласихме да участваме. Отидохме по-рано в Бистрец, настанихме се, започна концертът... Финал! По сценарий Велислав трябваше да излезе на сцената. И когато излезе,  нещо в мен се преобърна! Той беше изкаран в инвалидна количка. Опитваше се да благодари и да аплодира публиката, която се беше събрала в негова подкрепа! Уви! Тежкото му заболяване не позволи той да покаже своите емоции...
Още на следващия ден се поинтересувах за това момче, за състоянието му, за възможността да се оправи и си дадох обещание, че ще помогна! Не съм милионер, но пък съм човек на изкуството! Казах си, че ще помогна с това, което умея да правя! Обещах, че ще организирам благотворителен концерт с участието на мои приятели творци и ще помогна за събирането на 18 400 евро.
Заедно с Ива Иванова започнахме организирането на нещо толкова мащабно!

Ето резултатът:
В Благотворителния концерт на 24.03.2015 г. ще участват: Национален фолклорен ансамбъл "Българе", Албена Вескова, Тони Димитрова, Искрен Пецов, Цецо Елвиса, Тодор Чанев, Мона Тонова, Танцов състав "Вратица", Пламен Герганов и Ани, танцьори на СОУ "Отец Паисий", с хореограф Николай Нанков, Вокално студио "Магия" към Център за работа с деца, илюзионистът Георги Еленков, група за хип-хоп град Мездра, фрийстайлърите Дейвид Алипиев и Петър Петров, Лусия Ванкова, Лъчезар Благоев, духов оркестър "Зелени дел"- Вършец, Театрална формация "Ефект" и моята скромна персона... Общо над 100 - 110 човека... Все хора на изкуството!

Медийни партньори:
БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО РАДИО - РАДИО ВИДИН, Телевизия "Враца", Телевизия "Римекс", вестник "Зов нюз", вестник "Конкурент", вестник "Враца днес", радио "Силвър", Информационна агенция "Враца плюс"!

С подкрепата на инж. Николай Иванов - кмет на община Враца!
С подкрепата на заместник-председателя на 43- то Народно събрание Явор Хайтов!

 
И все пак не само по Коледа стават чудеса! Нека всички заедно направим едно чудо за Вели! Тук и сега... За да има блага вест в навечерието на Благовещение

Георги МИТЕВ,
ученик от СОУ "Васил Кънчов" Враца"

print Отпечатай
Още от категорията

Зов за помощ

    Да помогнем на Бобчо, да дарим надежда!  Божидар Георгиев Спасов – Бобчо  е на 11 години и страда от рядкото заболяване полимикрогирия, ДЦП –квадрипареза и епилепсия. Детето е родено нормално, доносено, според лекарите всичко при него е било нормално.  В края на петия месец майката е забелязал, че Боби държи ръчичките си..

обновено на 19.04.17 в 11:21

Да дарим живот на Атанаска

18-годишната Атанаска Тарашева от Смолян се бори с тежкото заболяване Сарком на Юинг. Болестта засяга костите, развива се много бързо и само при деца. Семейството на младото момиче отправя апел за помощ, тъй като не може да осигури необходимата сума за лечението. А танаска има злокачествено образувание на единия крак. Медицински..

публикувано на 11.04.17 в 10:28

Божидар Спасов се нуждае от помощ за лечение в чужбина

Божидар Спасов страда от рядко заболяване и се нуждае от нашата помощ. Момчето е на 11 години, а майка му Полина Божилова се грижи сама за него. БНР разказа за детето в края на миналата година, когато той беше подпомотнат от инициативата "Българската Коледа". Божидар се ражда с детска церебрална парализа, но..

публикувано на 21.03.17 в 12:27

Плевенските лекари набират на средства за лечение на колегата си д-р Цветан Маринов

Плевенските лекари подеха инициатива за набиране на средства, за да помогнат в тежък момент на колегата си д-р Цветан Маринов – един от най- добрите специалисти в областта по "Уши, нос и гърло", който е диагностициран с карцином на панкреаса. На медика е необходима поредица от химиотерапии, които, по първоначални изчисления, възлизат на 20 000..

публикувано на 15.03.17 в 11:28

Младата Атанаска се нуждае от средства за лечение, което може да спаси единия ѝ крак

Обявяване: 18-годишната Атанаска Тарашева от Девин се нуждае спешно от финансова помощ. Младото момиче е внезапно покосено от болестта Сарком на Юинг, заболяване на костите, което се развива много бързо и само при деца. Атанаска има злокачествено образувание на единия крак. Медицинските специалисти у нас препоръчват ампутация на крака, а в клиника в..

публикувано на 14.02.17 в 13:40

Благотворителен концерт в подкрепа на 4-годишния Емо

Благотворителен концерт в подкрепа на Емо организират възпитаници на Професионална гимназия по електротехника и автоматика. Той ще се състои на 28 ноември 2016 г. от 19:00 ч. в Синдикален дом на културата на транспортните работници в България на бул. "Мария Луиза" № 106. С молба за помощ се обръщат близки на детето: "Емо е само на 4..

публикувано на 16.11.16 в 13:28

Да помогнем на бургаската музикантка Диана Манолова

 Оперни интерпретации на световните композитори Моцарт, Верди и Винченцо Белини ще звучат тази вечер /11 септември/ от 19.00 часа в Културния център "Морско казино".  В музикалната програма ще се изявят възпитаниците от майсторския клас на известната пианистка Катя Янева Борисова. Концертът е във финалния ден на заниманията, които започнаха..

публикувано на 11.09.16 в 09:28