Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

5-месечно бебе почина от пневмония в Разградско

| обновено на 15.03.15 в 14:12
Снимка: Марина Бенова

5-месечно бебе е починало в разградското село Голям Поровец от двустранна бронхопневмония, ден след като е било изписано от болницата в Разград. Пеленачето издъхнало около 7.30 часа в събота, а около 10 часа 35-годишният му баща подал сигнал в Районното управление „Полиция” в Исперих. Предишния ден момиченцето е било изписано от болницата след лечение в инфекциозното отделение от 9 до 13 март.

Няма данни за лекарска грешка по случая със смъртта на 5-месечното бебе от село Голям Поровец, каза директорът на Разградската болница д-р Марин Керчев след предварителната проверка по случая. Той обясни, че момиченцето е лекувано от гастроентерит, изписано е здраво с добри резултати от изследванията, без пневмотични данни. Окончателното заключение от съдебномедицинската експертиза за причината за смъртта на пеленачето ще бъде готово след около 10 дни.

От Областната дирекция на МВР в Разград съобщават, че за инцидента са уведомени окръжния и районния прокурор. Води се досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост. От извършената аутопсия на тялото е установено, че бебето е починало от двустранна бронхопневмония.

Това не е първият трагичен инцидент с дете, свързан с Разградската болница. Преди Нова година 8-годишно момченце почина пред Спешното отделение, след като не било прегледано и е насочено към Варна, заради липса на детски хирург в Разград. След проверка от здравното министерство ръководството на Разградската болница беше сменено.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна