Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава контролираното изпускане на микроязовирите около Стрелча

Снимка: БГНЕС

Продължава контролираното изпускане на микроязовирите около Стрелча. И десетте водоема преливат през преливниците. Започна и изпомпването на подпочвените води в пазарджишките села.

Според началника на кризисния щаб комисар Иван Панайотов към този момент няма никакъв риск от наводнение в района на Стрелча. Нищо рисково няма.

Всички водоеми и реки на територията на областта са под наблюдение, допълни областният управител Трендафил Величков, който преди обед бе на обиколка в района.

Преливниците на всичките са изчистени и работят. Предполагам, че ако няма нови валежи, ако няма голямо количество сняг, ще се оттекат до края на деня или най-късно до края на утрешния ден. Прегледали сме всички маршрути, докъдето се изтича тази вода, проходими са всички съоръжения, така че се надявам да няма проблеми.

Все още са залети селата в равнината част на община Пазарджик. Добрата новина е, че подпочвените води са започнали да се оттичат и от днес започна изпомпването на водите от наводнените мазета и приземни етажи.

Слава Богу, днес в Пазарджик е слънчево. Предполагам, че и утре ако е така, проблемът ще е решен.

До края на седмицата обстановката в региона напълно ще се нормализирана, прогнозира Трендафил Величков.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени