Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Забине Лисицки е полуфиналистка в Индиън Уелс

Забине Лисицки е полуфиналистка в Индиън Уелс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германката Забине Лисицки отстрани Флавия Пенета (Италия) на четвъртфиналите на тенис турнир в Индиън Уелс (САЩ). Лисицки стигна до успеха над миналогодишната шампионка Пенета с 6:4, 6:7, 7: след 2:40 часа игра, след като пласира 44 печеливши удара и завърши двубоя с ас.

Германката взе първия сет, а във втората част навакса изоставане от 1:3 и при 5:4 дори стигна до мачбол, но не успя да го реализира. В решаващия трети сет при 4:5 Лисицки от своя страна спаси три мачбола на съперничката си при собствен сервис, а след това спечели със 7:3 точки тайбрека, за да триумфира.

Това е невероятно. Чувството, че участвах в такъв страхотен мач, е изключително. В тази среща имаше всичко. Първо тя спаси мачбол с феноменален бекхенд, след това аз отразих три мачбола в третия сет, коментира победитеката.

За място на финала Лисицки ще се изправи срещу шампионката от 2010-а година Йелена Янкович (Сърбия). Янкович отстрани след само 46 минути на корта 85-ата в света Леся Цуренко с 6:1, 4:1 и отказване на украинката заради травма в десния глезен.

 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени