По Алеята на безвремието, която води до Терасата на вечността

Курортът Позитано
ЕПА/БГНЕС

Къде се намират тези чудни места? – В градините, приемани за „вечен образец за красота и грация”. Имат си име – "Градините на Чимброне", при едноименната "Вила Чимброне", самата тя определяна от познавачите за най-божествената гледна точка на Италия. Туристът, стигнал дотам, има шанса да преживее най-невероятната панорама към цялото Амалфийско крайбрежие.
Амалфи е само част от изумителните емоции, които ще ви връхлетят, ще завладеят ума и сърцето. Завинаги. Ивицата суша „виси” нереално над също толкова нереално сините води на Тиренско море. Старинни катедрали, достолепни дворци, паркове с библейско спокойствие и зеленина, като недокоснати от човешки ръка. И все пак – подредени с вещина, обаяние и финес. Крайбрежието на Амалфи е включено в списъка за Световно културно наследство на ЮНЕСКО.
Като перли на капризна красавица, древни градчета протягат снага по изопнатите хълмове и между скалните зъбери. Броите на ум до колко могат да достигнат по вертикала отрупаните с цветя, сякаш една върху друга, тераси. Десетки? Стотици? – Невъзможна задача. От тях се носят опияняващи ухания – лимони, жасмин, бугенвилии, обички, орлови нокти... Промъкват се абсурдно между полъха на морски бриз и виещи се лозници...
Бая Домиция, Равело, Казерта, Пестум, Позитано, остров Капри,... дори не онзи Неапол, за който пътеводителите разказват като клише... Доверете се на Емилия Владимирова, която ви предлага един мини-наръчник за малко познати неща в Италия, които заслужава да откриете за себе си.
Още от категорията

Североизтокът на САЩ се готви за четвърта зимна буря

Ню Йорк и Вашингтон се оказаха сред градовете в североизточната част на САЩ, очакващи обилни снеговалежи и силни ветрове при четвъртата за последните седмици зимна буря в региона, предаде ДПА. Държавните училища в Ню Йорк, Филаделфия, Вашингтон, Бостън и други градове бяха затворени, а над 4100 полета бяха отменени. Администрацията на..

публикувано на 22.03.18 в 04:00

Вестник „Гардиън“: Българите се надпреварват да спасяват фаланги от изтощени премръзнали щъркели

„Българите се надпреварват да спасяват фаланги от изтощени премръзнали щъркели“, пише в заглавие вестник „Гардиън“. Жителите на български села се притичат на помощ на стотици мигрирали птици със замръзнали криле, информира вестникът. Какво ще направите, ако срещнете много изтощени щъркели, покрити с лед и лежащи в покрито със сняг поле, пита..

публикувано на 22.03.18 в 03:55

Палестинската тийнейджърка Ахед Тамими ще лежи осем месеца в затвора

Палестинската тийнейджърка Ахед Тамими, която беше заснета да удря израелски войници, ще лежи осем месеца в затвора, предаде ДПА, като цитира съобщение на израелската армия. Тамими се призна за виновна в нападение на израелски офицер и войник, както и по още две обвинения и постигна сделка с израелските власти. Тя ще плати и глоба от 5000 шекела..

публикувано на 22.03.18 в 02:53

Русия изгони американската неправителствена организация "Германски фонд Маршал"

Руското министерство на правосъдието съобщи, че е добавило американската неправителствена организация "Германски фонд Маршал" към списъка на организации, чиято дейност е нежелана в Русия, предадоха Ройтерс и ТАСС. В съобщението не се посочват мотиви за решението. "Германският фонд Маршал" е мозъчен тръст за международни изследвания и анализи,..

публикувано на 22.03.18 в 02:45
Н. Пр. Микола Балтажи

Микола Балтажи: България и Украйна трябва да възродят регионалните отношения в областта на бизнеса, туризма и културата

България и Украйна трябва да възродят регионалните отношения в областта на бизнеса, туризма и културата. Подготвя се двустранна среща през август в Миргород, съобщи във Велико Търново украинският посланик у нас Микола Балтажи. Той проведе срещи с областния управител и кмета на Велико Търново, както и с представители на местния бизнес. За целта..

публикувано на 22.03.18 в 02:21

Нови 15 милиона евро ще подкрепят развитието на индустриалните клъстери в България

Около 100 съдействащите  в страната 15 милиона евро са инвестирани  за насърчаването и развитието им чрез миналия програмен период. В момента изпълняват договори за 6 милиона и половина, а нови 15 милиона евро престои  да бъдат усвоени. Въпреки финансовата   подкрепа обаче все още има редица слабости при по- голямата част от клъстерите,..

публикувано на 22.03.18 в 01:48

Специален код ще препраща потребителите към Националния туристически регистър

Специален код, който се чете от мобилните устройство ще препраща потребителите към Националния туристически регистър, за да се информират за избрания от тях туроператор, хотел, заведение за хранене и развлечение или планински водач. Това съобщи пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова.  Кодът ще се поставя на задължителните..

публикувано на 22.03.18 в 00:09