Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вълкът от Уолстрийт" споделя опита си с родни бизнесмени

| обновено на 07.04.15 в 11:14
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Мотивация, постоянство и вяра в себе си - това са трите качества, които трябва да притежава всеки, за да има успешен бизнес. Съветът е на Джортън Белфърт, известен като "Вълкът от Уолстрийт", който днес обучава български бизнесмени. Той е в София като част от световната му обиколка със семинари, на които предава опита си от американския фондов пазар.

Първото нещо, което е много важно, според мен, е всеки да определи сам за себе си какво е успехът. Всеки дефинира успеха по различен начин. Когато хората ме питат какво е успех, обикновено имат предвит трупането на богатство или паричния успех. И да, когато бях малко над 20-годишен, аз бях супер успешен загубеняк. Аз наистина имах много пари, но в останалите сфери на живота си аз имах пълен провал. Бях пристрастен към дрогата, имах проблем с жените. Когато бях на 21 години започнах първия си истински бизнес. Тогава разбрах, че играта има правила и ако не ги знаеш, правиш грешки, а от това боли много. И третото нещо, което искам да кажа на хората, които искат да успеят, е да вярват в себе си. Това е изключително важно, за да спечелите пари и да успеете. Трябва всеки път да си казвате: "Аз съм господар на своята собствена съдба, аз контролирам живота си и не съм продукт на обстоятелствата", споделя опита си Белфърт.

През 2007-а година Джордан Белфърт пише мемоари, които озаглавява "Вълкът от Уолстрийт". Две години по-късно излиза и продължението на автобиографията му със заглавие "Залавянето на Вълка от Уолстрийт". Двете книги са преведени на 25 езика и са публикувани в 72 страни, а през 2013-а година Мартин Скорсезе създава едноименния филм.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!