Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медведев: Русия разглежда Гърция като много важен перспективен партньор

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Търговско-икономическото сътрудничество между Русия и Гърция беше в центъра на вниманието на срещата между премиерите на двете страни Дмитрий Медведев и Алексис Ципрас.
Русия разглежда Гърция като много важен перспективен партньор, заяви Дмитрий Медведев по време на разговора си с Алексис Ципрас. Гръцкият премиер от своя страна оцени своето посещение в Москва като много успешно.

По време на разговорите с руските лидери беше заложена основата на нови отношения между двете страни, посочи Ципрас след като беше приет от председателя на Държавната Дума Сергей Наришкин: Позицията на новото гръцко правителство е, че санкциите не водят доникъде. Санкциите, разбира се, са европейско решение, а Гърция от своя страна иска да стане мост между ЕС, където членува, и Русия, подчерта Ципрас.

За Русия Гърция е традиционен и много важен партньор, заяви на свой ред Наришкин: Нашето партньорство напоследък стана заложник на влошените отношения между Русия и ЕС. Причината за това е очевидна - това е стремежът на САЩ и техните послушни сателити от редица страни от НАТО да прокарат нови разделителни линии на нашия континент, въпреки интересите на европейските народи,  изтъкна председателят на долната камара на руския парламент.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна