Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намаляват цените за празничните дни в зимните ски курорти

Снимка: Венета Николова

Добри са условията за ски в големите ни зимни курорти Банско, Боровец, Пампорово, както и на Витоша. За празничните дни центите на лифт картите и на хотелите са намалени.

На Пампорово снежната покривка е около 1.60, пътят до курорта е проходим, а цените на хотелите са намалени до 50 на сто, казва Мариян Беляков от Пампорово-АД.

Целодневната ни карта в момента е от  39 лева, а полудневната е 29 лева, като тези цени ще се запазят до последния ден - 18-ти април, а на 19-ти затваряме сезона с промоционална цена от 10 лева за възрастни на ден и пет лева за дете. Що се касае за подхода до курорта, въпреки няколкото свлачища, които се случиха през последните седмици, пътят е отворен, напълно проходим, 18 писти към момента работят.

На Банско хотелите предлагат атрактивни пакети за празниците с отстъпки до 40 процента, а цената на лифт картата е намалена с 20 на сто. Всички писти и съоръжения в Боровец работят. Сезонът е удължен до 19 април. Цените на лифт картите са намалени с 20 на сто, заяви Люба Кленова от "Бороспорт".

След тази дата ще остане да работим само събота и неделя и по време на празничните дни докато има условия. Картите за възрастни в момента са от 44 лева, а пък от началото на месеца намалихме цените на големите ски сноу пакети с около 20 процента. Имаме намаление и на цените за ски училище, 25 процента.

На Витоша условията за ски са отлични. Има готовност за удължаване на сезона. Цените са намалени с 20 процента, подчерта Радослав Пеев.

Дневната ни карта е 28 лева за възрастни и 22 за ученици, студенти, пенсионери, 16 за деца под 12 години. Нощното ни каране е с цена от 18 лева. Имаме около три метра сняг, а от днес леко се затопли времето и в горната част работят всички съоръжения и условията за повече от добри.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна