Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камери ще следят работата и на митничарите, обяви премиерът

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

След камерите, с които се следи работата на полицаите, следват камери и за митничарите, както и въвеждането на електронна система в здравеопазването. Това заяви премиерът Бойко Борисов на кръгла маса за единния цифров пазар чрез електронно управление и дигитално предприемачество.

В момента сега го правим и в митниците. Това така по-тихичко го правим, без много шум. Същото много бихме могли да го копираме направо, а не да го измисляме в електронното здравеопазване. В личната карта си им стои чипа и като си вкараш в компютърчето картата, можеш да си вземеш лекарства от аптеката, можеш да видиш детето как учи в училище. Ние поотделно всяко това нещо го имаме, обясни премиерът

България е на първо място сред страните от Евросъюза по използване на фиксиран интернет. Сега правителството има за приоритет интернет да може да се ползва и в малките населени райони, обеща  премиерът.

Работим много активно, десетки милиони сме заделили това да се случи и в селата. Защото когато искаме да развиваме селско стопанство, фермерство, когато искаме да социализираме и селата, разбира се, бизнесът, който ще отиде там, трябва да има тези възможности, които имат и в големия град. При всички ремонти, които правим сега, залагаме кухи тръби и за оптични кабели за широколентов интернет и в малките населени места, и там, където се разкопае.Това 70% намалява след това цената или разходите, с които бихме могли да оширим мрежата, заяви Бойко Борисов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна