Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежи, спасили възрастен мъж от пожар, ще бъдат предложени за награда

Снимка: БГНЕС
Четиримата младежи, които спасиха 93-годишен мъж при пожар в къщата му в кюстендилското село Усойка, ще бъдат предложени за награда, каза началникът на регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" Гроздан Христов.

Очаква се след Гергьовден министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова да издаде заповед за награждаването на 19-годишния Мартин Миланов, който след дни е абитуриент, на 25-годишния Марио Симеонов, на Божидар Терзийски, на 23 години и на ученика от столицата Янко Малинов.

Към 10 часа на празничния 1-ви май те влезли в задимената къща на Любен Гоцев минути преди 93-годишният старец да се задуши от гъстия дим. Извадили го жив, а след това се обадили на телефон 112 и повикали линейка.

Кметът на Усойка Красимир Николов каза, че ще предложи младежите да бъдат наградени от общината в Бобошево, но наградата може и да не е парична. В селото коментират направеното от съседите им и дошлия на гости при роднини ученик от София като подвиг, тъй като те са рискували живота си. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени