Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Арсенал" победи "Хъл" и се изравни с "Манчестър Сити"

Алексис Санчес вкара два гола за победата на "Арсенал"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Арсенал" се наложи с 3:1 над "Хъл Сити" в последен мач от 35-ия кръг на Висшата лига и събра 70 точки. С този актив артилеристите се изравниха с 2-рия "Манчестър Сити" и направиха сериозна крачка към участие в Шампионската лига през новия сезон. Два гола вкара чилиецът Алексис Санчес, а един добави Аарън Рамзи.

При това положение "Арсенал" и "Сити" имат с по 5 точки повече от 4-тия "Манчестър Юнайтед" и почти сигурно си гарантираха класиране в топ 4. На 9 след тях е Ливърпул, заемащ 5-ото място, а "Арсенал" има и мач по-малко.

Стивън Куин вкара за "Хъл Сити", които остават на 16-о място с 34 точки, колкото има и „Лестър“.

"Арсенал", който няма поражение от февруари, започна мача по-атакуващо и в първите 10 минути имаше две възможности за гол. В 28-ата минута Алексис Санчес откри резултата, като не остави шанс на вратаря Харпър, а пет минути по-късно Аарън Рамзи удвои със сходно изпълнение. И докато за първите два гола имаха доста сериозна доза късмет, за третото попадение двамата направиха чудесна комбинация, която не даде шанс на защитата. Рамзи разсече защитата, Санчес пое топката и сам срещу вратаря не сбърка в добавеното време на първото полувреме.

За "Хъл Сити" това е първо поражение от 10 мача насам, но отборът е само на точка над първия в зоната на изпадащите "Съндърланд". В 56-ата минута Стивън Куин с глава върна едно попадение, засичайки центриране на Ахмед Ел Мохамади.

Феновете на "Арсенал" приветстваха завърналия се на терена Джак Уилшър, който се появи в игра за първи път от ноември насам заради контузия в глезена. Той влезе в 68-ата минута на мястото на Аарън Рамзи при реално решен мач, но се представи доста добре.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!