Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неделно училище за театър очаква първите си възпитаници

Снимка: архив
Най-после на свобода! Ако не вярвате, опитайте и вие да се държите с ръце за въздуха и ще видите колко е трудно! От днес нататък ние започваме да живеем своя славен живот и който има мъжко сърце, нека тръгне заедно с нас!


С тези думи на Йордан Радичков от „Ние, врабчетата” ръководителите на Театралната работилница „Сфумато” Маргарита Младенова и Иван Добчев канят бъдещите участници в Неделното училище по театър.

Заниманията ще бъдат водени от актьорите Маргита Гошева, Мирослава Гоговска и Иван Бърнев. В студиото на „Какво се случва” те представиха идеята си и критериите, на които трябва да отговарят кандидатите. Срокът за подаване на молбите е 10 юни. Най-добрите сред желаещите да посещават училището, ще бъдат подбрани с конкурс и ще започнат занятия наесен.  
А почитателите на киното могат да гледат актьорите Маргита Гошева и Иван Бърнев в новия български игрален филм „Урок”. След успешното си участие в редица международни фестивали, където беше отличен с над 10 награди, филмът тръгва и по родните кина от 15 май.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна