Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Южния парк в София се проведе изложение на Европейските информационни мрежи

Снимка: Предоставена от Европейски информационен център „Европа Директно” – София

По време на празника по повод Деня на Европа в Южния парк в София се проведе и изложение с информационни щандове на Европейските информационни мрежи. Бяха демонстрирани възможностите за работа, обучение, обмен на информация и потребителски права в рамките на Европейския съюз. Игнат Арсенов от Европейския потребителски център обясни предлаганите възможности:

Да пътуват хората в Европа, да пазаруват, да живеят там, да работят и съответно, ако са работили, да получат пенсия или обезщетение от друга държава. Също така, ако възникне проблем, да знаят кой може да им съдейства.

Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите, посочи кои са най-често задаваните въпроси: Предимно масовите услуги в сферата на комуникациите. Това са все неща, в рамките на които възникват понякога и проблеми, които, в крайна сметка, ние сме длъжни да решаваме. Като че ли в тази област най-често работим.

Вицепремиерът Меглена Кунева потвърди пред журналисти и по време на празника, че твърденията за конфликт между нея и правосъдния министър Христо Иванов са спекулация.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени