Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

24-часова стачка на пилоти и бордови персонал на "Алиталия"

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Стачкуват пилоти и бордови персонал на италианската авиокомпания "Алиталия". Протестът започна в полунощ и ще продължи 24 часа.

Недоволството е заради изтичане на договор през февруари следващата година, който, ако не бъде подновен, ще доведе до уволнението на 280 пилоти и 767 стюарди. Стачкуващите се опасяват от съкращения и защото флотът на "Алиталия" е намален с 14 самолета, освен че някои полети се предоставят на румънска авиокомпания.

По време на 24-часовата стачка полетите са гарантирани в часовия пояс от 7 до 10  и от 18 до 21 часа местно време. Изключение от протеста са летищата на Бари, Бриндизи и Генуа, като гаранция за определен самолетен трафик, съобразно изискванията на Националния орган за гражданска авиация Enac.

Пътниците на "Алиталия" могат да се информират за своите полети от интернет страницата на компанията, а от чужбина да се обадят на телефон 0039 06 65 640. На летище "Фиумичино" в Рим четиричасов протест обяви наземният персонал на Терминал 3 заради лошите условия, при които се работи след пожара, избухнал в началото на този месец.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени