Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефка Костадинова: Скандалите във ФИФА са удар не само по футбола, а по целия спорт

Красен Кралев: Изключително негативно явление

3
Снимка: БГНЕС
Преди 15 години подобен скандал имаше в МОК. Ставаше въпрос за Игрите в Солт Лейк Сити. Тежко разследване. Блатер казва, че се разграничава от тези хора. Но нова е удар не само по футбола, а по целия спорт, това заяви председателят на БОК Стефка Костадинова по повод скандалите за корупция, които съпътстват конгреса на ФИФА в Цюрих.

Изключително негативно явление. Постоянно се коментират подобни слухове. Сега вече има някакви доказателства. Корупцията навсякъде е изключително тежко явление и трябва да се изкореняв
а, това е мнението на министърът на младежта и спорта Красен Кралев по повод скандалите в световната футболна централа.

Красен Кралев и Стефка Костадинова направиха тези коментари след церемонията по официалното валидиране на пощенска марка, посветена на Първите европейски игри в Баку. Върху филателното издание са изобразени най-успешните български спортове като волейбол, бокс, художествена гимнастика, гребане, спортна стрелба, но централно място заема класическата борба. Изданието включва блок с една пощенска марка, илюстрован плик със стандартен знак за цена на пощенската услуга и специален пощенски печат. Художник на марката е Людмил Методиев. Тя е с номинална стойност 1.40 лева в тираж 11 000 броя. 

Стана традиция БОК и Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията да издават марки за предстоящи големи спортни прояви. Сега във фокуса е един от най-български спортове – борбата. В Баку турнирът на борците ще важи за Европейско първенство, а и както винаги очакванията ни са свързани с медали и титли в този спорт. Искам да пожелая успех на всички наши спортисти в Баку. Да бъдат силни, борбени, всеотдайни и да носят с чест българския екип в игрите, които се явяват генерална репетиция за Олимпиадата в Рио 2016, заяви на церемонията Стефка Костадинова.

Според министър Кралев предстоят много интересни състезания, които се организират за първи път.

Конкуренцията в Баку ще бъде много силна. Участват над 6300 спортисти, много от дисциплините ще важат за олимпийски квалификации за Рио 2016. Желая от сърце успехи на българите в азербайджанската столица, каза министър Кралев.

На церемонията в Музея на съобщенията присъстваха олимпийските шампиони Боян Радев и Валентин Йорданов, генералният секретар на БОК Белчо Горанов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени