Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха съпрузи за грабеж в столичен магазин

| обновено на 29.05.15 в 19:03

Съпрузите Боряна и Рангел Рангелови са извършителите на въоръжения грабеж в столичен магазин, кадри от който се появиха в интернет. Двамата са арестувани от полицията и са с мярка за неотклонение за 72 часа. Прокуратурата ще иска постоянен арест за двамата, каза районният прокурор на София Петър Белчев.

Единственото нещо, което те са направили, е на извънпроцесуални обяснения са си признали изцяло извършеното от тях деяние, като са се покаяли за което. Мотиви не са изтъкнати. Има данни, че имат кредитни задължения - около 2 000 лева. Непотвърдени са, работим за събиране на достатъчно доказателства за мотива за извършеното от тях престъпление. Те, съответно в момента си казват тяхната версия, която най-вероятно е и защитна. Не дават данни да са употребили алкохол и наркотици. Най-вероятно ще кажат, че нищо не си спомнят.

При претърсване е открит пистолетът, използван при престъплението, както и шапката, която носил мъжът. Грабежът беше извършен на 26 май около 21.30 часа, като нападателите успяха да задигнат едва няколко кутии цигари. 

Боряна и Рангел Рангелови са се предали сами,  но разследващите вече са били по следите им, обясни директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи Младен Маринов:

Малко и в кръга на един случай, който буди смях - при самия грабеж са изпуснали телефон. Съответно, по телефона стигнахме до извършителя. В последствие, с помощта на гражданите, знаете и след излъчването на клипа от вас, много граждани, за което им благодаря, и мисля, че това е посоката да си взаимодействаме, се обадиха, като също потвърдиха, че това са лицата. Те дойдоха Шесто районно. След направени от нас постъпки по различни канали и, може би, след медийното излъчване на клипа. Мисля, че те наистина разбраха, че това е най-добрия вариант, те да се предадат в полицията.

Намерено е оръжието. На пръв оглед, така повърхностен, най-вероятно се касае за газово оръжие, но все пак са назнаени експертизи, да видим, дали не става въпрос за атипично оръжие или за бойно оръжие. То трябва да се свърже, освен това, което се вижда от видеозаписа, трябва по други способи, да се свърже с извършителя.

Маринов обясни, че двамата са от Северозападна България, а в София живеят в семейно общежитие в "Студентски град". Боряна Рангелова е студент по рентгенология, а Рангел Рангелов работи в известна верига магазини за техника. Двамата имат дете на три години, което ще бъде настанено в дом за малолетни и непълнолетни.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна