Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лукойл" и "Балкан" ще играят пети мач

Снимка: Sportal.bg

Вицешампионът "Лукойл Академик" победи като гост "Балкан" (Ботевград) с 80:78 точки в драматичен мач, който беше четвърти от финалната серия на Националната баскетболна лига за мъже. Резултатът в серията е 2:2 победи. Играе се до три успеха от пет мача. Петата среща е в понеделник от 18.00 часа в Правец.

Двубоят предложи изключително зрелищен баскетбол и се реши в последните секунди. "Студентите" играха без Дий Браун, който се оплаква от контузия.

Домакините започнаха по-добре срещата и след тройка на капитана си Павел Маринов поведоха с 16:8 точки. До края на частта обаче възпитаниците на Тони Дечев изравниха 16:16. Втората част също беше много оспорвана. Вицешампионите успяха да поведат с 27:23, но след кош и наказателен удар на Педжа Стаменкович играчите на Балкан стигнаха до обрат - 35:33 на почивката.

 Равностойната игра продължи и в третата четвърт, която завърши при резултат 54:54. Драмата настъпи в последната част. Три минути преди сирената Лукойл имаше аванс от 73:69 след тройка на Христо Захариев.

37 секунди преди края Иван Лилов направи обрат за "Балкан" 76:75, след като се разписа от далечна дистанция, но в следващата атака Никола Драгович върна тройката и направи 78:76. Лилов изравни 78:78 след два наказателни удара 12.6 секунди преди края. Последваха два фаула на Тери Смит за 80:78 за "Лукойл", а в последната атака първо Лилов не успя от тройката, а след това и Стаменкович не реализира кош.

Така титлата ще се реши в петия мач в Правец в понеделник. За победителите се отличи Веселин Веселинов със 17 точки и 8 борби. 16 точки вкара Тери Смит, 15 точки добави Никола Драгович, а с 13 точки завърши Христо Захариев. За "Балкан" 21 точки наниза Павел Маринов, а с по 11 се отчетоха Иван Лилов, Николай Върбанов и Мартин Маринов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени