Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празник на розата в Карлово

За първи път туристи от Тайланд ще посетят Празника на розата в Карлово. От общинската администрация съобщиха за Радио Пловдив, че около 300 гости от Япония, Холандия, Италия и Тайланд, както и български групи от цялата страна ще гледат на живо уникалния празник. 

Чужденците ще наблюдават ритуала „розобер” в градините край карловския квартал Сушица. След това миналогодишната Царица на розите Десислава Богойска ще короняса тазгодишната Карина Димитрова. 

Новата Царица ще бъде посрещната тържествено на централния площад от кмета д-р Емил Кабаиванов, за да обяви, че „красотата и младостта ще властват над Розовата долина”. След шествието на Царица Роза гостите от Европа и Азия ще наблюдават пищен фолклорен концерт на площада и демонстрация на варене на розовия цвят в автентична розоварна от 19 век в двора на Историческия музей. Всеки гост може да опита безплатно ракия, ликьор, сладко и други продукти от маслодайни рози и да получи сувенирна шапка. Празникът ще завърши с рок концерт на открито на група „Лунапарк” и заря. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!