Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Локомотив" (София) започна подготовка

Георги Марков
Снимка: БГНЕС

"Локомотив" (София) започна подготовка за новия сезон въпреки неяснотата около бъдещето на клуба. "Железничарите" се събраха на клубния стадион в "Надежда" без старши треньора Димитър Васев, който ще претърпи операция от херния.

Спортният директор Георги Марков изрази оптимизъм, че клубът ще получи лиценз и през новия сезон ще играе в "А" група.

Надяваме се да получим лиценз. Каквото зависи от нас, го вършим. Подали сме молба до Изпълкома и чакаме да ни уведомят за решението. Мисля, че "Локомотив" ще получи лиценз и ще играе в "А" група. Естествено, че ще направим плащане към НАП и съм оптимист, че ще вземем лиценз, каза Георги Марков пред репортери на първата тренировка.

В клуба чакат решението на Изпълкома и в зависимост от него ще стане ясна съдбата на футболистите с изтичащи договори.

Разговаряли сме с всички футболисти с изтичащи договори и ще преподпишем при същите условия. За момента не може да подписваме, защото нямаме лиценз за новия сезон. Имаме уговорка с Емил Гъргоров и Орлин Старокин, ако не си намерят други отбори, да останат при нас, каза Георги Марков.

От чужденците подготовка започнаха само Марко Ранджелович и Ламжед Шехуди. Останалите са получили няколко дни допълнително почивка.

Според плановете за подготовка в сряда "Локомотив" отива на лагер във Велинград, където тимът ще остане 10 дни и ще изиграе 2 контроли с аматьорски съперници. От 1 до 10 юли е предвиден втори лагер, но неговото провеждане зависи това дали клубът ще вземе лиценз.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени