Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без резултат приключи срещата в Брюксел по гръцката криза

Срещата в Брюксел между гръцкия премиер Алексис Ципрас и трите институции завърши без да бъде обявен резултат. Първи разговорите напусна президентът на ЕЦБ Марио Драги. В началото на своето заседание в съседната сграда на Съвета, финансовите министри от еврозоната не дадоха сигнали за лесна развръзка.

Белгийският финансов министър Йохан Ван Овертвелдт беше сдържан в коментарите си.

Ще видим първо какви са заключенията на Тройката, преди ние да започнем дискусиите помежду ни, заяви Овертфелдт.

Три срещи на Еврогрупата и три срещи на върха са достатъчни за намиране решение за Гърция, посочи Петер Кажимир, вицепремиер на Словакия.

Сряда вечер е и съм много любопитен как ще изглежда еврозоната, когато приключим тази среща, каза Кажимир, намеквайки за евентуално излизане на Гърция от еврозоната.

Александър Стуб от Финландия подчерта, че още няма текст на масата на преговорите за черно на бяло прилагани от Гърция реформи. Винаги е важно да поддържаме хода на процеса по политически причини и да бъдем достатъчно честни, за да покажем на света отвън, че сме сериозни в опита си да постигнем споразумение. Въпросът ще остане нерешен до последния момент, но не смятам, че е загуба на време, посочи още Стуб.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна