Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заловиха трима бракониери след среднощно преследване в Ямболско

| обновено на 26.06.15 в 15:20
Снимка: БГНЕС

Трима бракониери са арестувани при нощна акция в землището на ямболското село Драма. По непотвърдена информация единият от задържаните е действащ полицай.
В истински екшън се е превърнала среднощната акция по залавянето на бракониерите. Операцията започнала около 21.30 часа в землищата на селата Крумово и Маломир. Час и половина по-късно горските инспектори забелязват  движещ се джип, а около полунощ чуват 3 изстрела. Чува се и двигателят на автомобила. Час след това отекват нови два изстрела, но бракониерите успяват да се укрият. Горските предполагат, че през това време убитото животно е разфасовано.
Следите на нарушители отново са открити около 2:30 ч. в землището на Крумово. Горските подават звуков и светлинен сигнал, но вместо да спре, джипът потегля с пълна газ като едва не прегазва патрулите. Започва преследване, което приключва в черен горски път без изход, в землището на Крумово. В близост до колата са открити четири торби с месо, а в автомобила - ловна карабина с оптика.
Горските инспектори предполагат, че убитото животно е елен или кошута, предстои експертиза. Предприети са следствени действия и е образувано досъдебно производство.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна