Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При нападение срещу хотел в курортен град на Тунис бяха застреляни 27 души

| обновено на 26.06.15 в 17:26
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Въоръжен с автомат мъж застреля 27 души, сред които и чуждестранни туристи, в хотел в курортния град Сус на Тунис, съобщиха от вътрешното министерство на страната. Според говорителя на кабинета нападението е терористичен акт, а нападателят е бил ликвидиран от силите за сигурност. Властите съобщиха, че атентаторът е студент от Тунис и не е познат на полицията.

Сус е един от най-популярните морски курорти на Тунис и привлича туристи от Европа и съседни страни. Северноафриканската държава е в повишено ниво на тревога след нападението в музея "Бардо" в столицата, при което бяха убити няколко чуждестранни туристи. 
 
Британският премиер Дейвид Камерън осъди терористичните нападения:

Това е заплаха, пред която сме изправени всички. Събитията в Тунис и Франция могат да се случат навсякъде. Хората, които извършват тези нападения твърдят, че го правят в името на исляма, но не е така. Ислямът е религия на мира. Правят го в името на една извратена и изопачена идеология, с която трябва да се борим с всички средства.

Посланикът на Българя в Тунис Михаил Николовски е поискал официална информация от тамошните власти и според подадената му справка няма загинали български граждани. Това съобщи за "Хоризонт" говорителят на Външното министерство Бетина Жотева.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени