Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великотърновският университет ще записва ускорено в по-малко търсените специалности

Снимка: Катя Чорова

Великотърновският университет "Св. св. Кирил и Методий" започва нова акция за прием на първокурсници в по-неатрактивните специалности. Кампанията е наречена "Стани студент по първото си желание сега".

2600 души са подали документи за кандидатстване във Великотърновския университет. Те са с 500 по-малко от миналата година. 170 кандидати вече са записани в първи курс без изпити, а само след представяне на дипломи за средно образование, в акцията, наречена "Освободи лятото".

Заместник-ректорът проф. Стоян Буров съобщи, че от 6-и до 12-и юли, ще се проведе нова акция "Стани студент по първото си желание сега":

Ще се свържем с кандидат-студентите, които са посочили определени специалности, като свое първо желание и ще ги поканим, да дойдат да се запишат. Имаме 30 души, които са посочили на първо място, специалността "Българска филология". А ние там имаме 60 места по план за прием. Тоест, тези 30 души можем да ги поканим сега, да дойдат да се запишат. Там, където има кандидати, които са повече от местата, например "Право", "Психология", "Туризъм", ние не можем да каним, защото там има конкуренция и кандидатите ще минат през съответните класирания.

Представители на университета ще се свързват по телефон или и имейл с кандидат-студентите.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени