Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главен комисар Николай Николов:

Вероятна причина за пожара край Харманли е техническа неизправност на трактор

Гл.комисар Николай Николов
Снимка: БГНЕС

Въпреки сериозните мащаби на пожара край Харманли няма опасност за населените места. Късно снощи имаше, но в момента – не. Това каза за предаването “12+3“ главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция пожарна безопасност и защита на населението:

Продължават усилията на повече от 150 човека да овладеят пожара – това са пожарникари, военни и горски работници. Разполагат със собствени пожарни и няколко водоноски и две тежки машини. Нещо повече – колегите от авиобаза "Крумово" са готови да се включат в гасенето на пожара. Към момента нашата оценка е, че не е необходимо те да бъдат включени.

Главен комисар Николов поясни, че няма опасност и за близкия голям горски масив, макар че към момента засегнатата горска площ от пожара край Харманли да е приблизително 130 декара. Той сподели, че се надява високите температури и силният вятър във втората половина на деня да не изненадат колегите му.

Образувана е пълна проверка за изясняване на точните причини за възникването на пожара. Главен комисар допълни, че най-вероятно става дума за техническа неизправност на един от тракторите, с които е почиствана сухата тревна растителност.

Подробности чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна