Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Плевнелиев: Консенсусът по съдебната реформа е изключително важна крачка

Днешният консенсус по съдебната реформа е изключително важна крачка, каза президентът Росен Плевнелиев по време на връчването на орден "Стара Планина" на американския посланик у нас Марси Рийс по повод отпътуването ѝ от страната.

Точно в днешния ден, в който посланик Рийс получава най-високото българско държавно отличие. Точно в този ден в българския парламент бе намерено широко политическо съгласие за стратегическа реформа в България за промяна в Конституцията чрез широк диалог, национално отговорен подход и съгласие между партии от различни спектри на политическото пространство. Намирам за голям знак, че този важен държавнически жест, който се случва и днес в българския парламент още веднъж показва още един резултат на нещо, на което посланик Рийс посвети своята работа в България върховенството на закона и България, която прогресира и прави смели и решителни стъпки по пътя на отговорни реформи, за по-добра демокрация, за активно гражданско общество, за повече сигурност, за просперитет, развитие и отваряне на България към демократичния и модерен свят.

От своя страна посланик Рийс отбеляза развитието на двустранните отношения в положителна посока.

Както гласи националният девиз на България "Съединението прави силата", за мен е източник на надежда и гордост, че през последните три години работих за укрепване на този девиз. За мен е чест да получа този знак от вас и ви благодаря от дъното на сърцето си.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна