Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Брас квинтет припомня любими класики в Концерт на възглавници в полите на Витоша

Снимка: pillows.bg
Инициативата "Концерт на възглавници" продължава със своите изненади за малките си почитатели. Тази неделя, 2 август, предстои поредната музикална феерия.Всички малчугани и техните родители могат да се насладят на нежните звуци на класическата музика, този път на поляната пред Детски екостационар "Бели брези" в природен парк Витоша. 

Към момента, на просторната поляна пред него, са поставени  няколко стотин възглавници, на които публиката ще може удобно да се настани. От дървената  сцена и този път ще чуем небезизвестния ни брас квинтет, чиято класическата музика ще огласи  планината. 

Концертът започва точно в 11 часа в детския екостационар „Бели брези”. Намира се вдясно на пътя от кв. "Бояна" към мeстността Златни мостове, на  километър след разклона за Копитото.

Всеки концерт на възглавници е напълно различен от предходните. Този път организаторите закачливо задават въпроса "Коя е Петя?"…

В Концерт на възглавници в планината са включени най-обичаните от публиката произведения от различни краища на света. Срещите на малките почитатели на класическата музика с творбите на известни композитори развиват логическото мислене на децата и им влияят наистина вдъхновяващо, убедена е Венета Нейнска – организатор на нестандартния концерт.

Чуйте повече.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна