Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руслан Трад: Явно става дума за световна мрежа за фалшиви документи

Снимка: блог на Руслан Трад

Как точно се стигна до тази информация, защо тя беше прочетена по този начин – не стана ясно. Явно е пуснат някакъв сигнал, който очевидно не идва от МВР, нито от прокуратурата, нито от ДАНС. Това каза за предаването "12+3" блогърът Руслан Трад, който коментира разпространената от медиите информация за издирваните от службите лица, заради които е имало извънредни мерки за сигурност на територията на страната.

Всички институции в рамките на часове опровергаха информацията, че идва от тях този сигнал. В тяхното изявление се казва ясно, че са разчетени неправилно действията на МВР и засилването на полицейската охрана.

Според Трад, интересното в случая е кой е източникът на сигнала, както и фактът, че подобни сигнали вече лесно се възприемат като непременно свързани с джихадисти и с терористичната групировка "Ислямска държава".

Блогърът Руслан Трад допълни, че в случая е притеснителното, че става дума за проблем с фалшиви български документи, които се изготвят на територията на страната:

Явно става дума за голяма мрежа за изготвяне на фалшиви документи, които преминават през нашата държава и през нашите криминални кръгове, през които достигат и до други части на света.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!