Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дирекция "Басейни" бави 10 месеца отговора на заявлението за почистване на реката в Мадан

Над половин година Дирекция "Басейни" бави своя отговор на заявлението за почистване на Маданската река. До този момент речното корито на реката в централната градска част не е било почиствано от никакви наноси или растителност.

Когато дойде голям приток вода, рекатата в Мадан повишава нивото си с над метър, като почти излиза от речното си корито, поясни Фахри Молайсенов , кмет на община Мадан:

Още миналата година на 29 ноември съм пуснал заявление за почистване на речното корито с искане от тяхна страна да вземат някакво отношение. До ден днешен, нямам никакъв отговор.


Община Мадан има одобрен проект за почистване на речното корито, като от "Бедствия и аварии" са отпуснали общо около 62 000 лева, обясни кметът на общината:

Когато тук се случи бедствието на 7-ми и 8-ми март, при срещата ни в Смолян, лично поставих въпроса пред премиера, че има наводнения и че речните корита се затлачват. Веднага изготвих проект, който изпратих в "Бедствия и аварии". Средствата са одобрени преди три месеца, а аз до ден днешен не мога да почистя речното корито, заради Дирекция "Басейни".

Искам разрешение, защото ако сега се влезе в реката за вадене на тези наноси, кал и растителност, глобата е от 20 до 50 000 лева. Лятото мина, ще започнат дъждовете. Какво ще правим пак, допълни Молайсенов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени